Vähirisoto
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Munavaba, Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab mereande, Koorikloomad, Itaalia, Pearoog

Vähirisoto

4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

 

Pehme maitsega vähirisoto valmib aeglaselt keetes. Valmis risoto pinnale puista riivitud parmesani ja hakitud tilli. Vaata lihtsa risoto retsepti.

Lisa

Koostisosad

  • 1
    punane sibul
  • 2
    küüslauguküünt
  • 3 sl
    õli
  • 2 dl
    risotoriisi
  • 1 dl
    valget veini
  • 6 dl
    kuuma kalapuljongit
  • 1 dl
    koort
  • 2 sl
    võid
  • 400 g
    (1 suur või 2 väikest purki) vähisabasid soolvees
  • musta pipart
  • 4 sl
    riivitud parmesani
  • hakitud tilli
 

Valmistamisjuhend

Koori ja peenesta sibulad. Kuumuta sibulaid õlis, lisa riis ja kuumuta segades, kuni riis muutub läbipaistvaks. Lisa valge vein ja sega. Kui valge vein on imendunud, lisa kulbitäie kaupa kuuma kalapuljongit, kogu aeg segades.

Kui riis on peaaegu pehme, lisa koor ja või ning keeda veel hetk. Sega hulka vähisabad. Maitsesta musta pipra ja vajaduse korral soolaga. Puista pinnale riivitud parmesani ja hakitud tilli.