Koostisosad (4 portsjonit):
1 spagetikõrvits (u 1,2 kg)
1 sl rapsiõli
1/2 tl soola
1/2 tl jahvatatud musta pipart
1 sibul
400 g hakkliha
1 purk (420 g) pastakastet (küüslaugu ja basiilikuga)
150 g tugeva maitsega riivitud juustu
Küpsetatud spagetikõrvitsa viljaliha meenutab pastaribasid. Maitsvad ahjukõrvitsad saavad täidiseks bolognese kastme – ahjus mahlaseks küpsenud kõrvitsa sisu kraabitakse hakklihakastme hulka ja gratineeritakse juustuga otse kõrvitsakoores.
⏱️ 60 minutit (sellest 30 minutit aktiivset aega)
🍴 4 portsjonit
1 spagetikõrvits (u 1,2 kg)
1 sl rapsiõli
1/2 tl soola
1/2 tl jahvatatud musta pipart
1 sibul
400 g hakkliha
1 purk (420 g) pastakastet (küüslaugu ja basiilikuga)
150 g tugeva maitsega riivitud juustu
Pese kõrvits ja lõika see pikkupidi pooleks. Eemalda lusikaga seemned. Aseta kõrvitsapoolikud lõikepind ülespoole ahjuvormi või küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Pintselda lõikepind õliga, puista peale soola ja pipart. Küpseta 225 °C juures 30–40 minutit, kuni sisu on pehme.
Koori ja haki sibul. Pruunista hakkliha ja sibul pannil. Lisa pastakaste ja hauta mõni minut.
Kraabi kõrvitsa viljaliha kahvli või lusika abil ribadeks ja tõsta sõelale. Jäta koored alles. Lase kõrvitsal hetk nõrguda ja lisa siis kastmesse. Jaga segu kõrvitsakoortesse, puista peale riivitud juust. Küpseta 225 °C juures umbes 10 minutit, kuni juust on sulanud.
Nipp
Serveeri röstitud spagetikõrvitsat ka lihtsalt hakklihakastmega, ilma juustukatteta – nii saad kergema roa.