Koostisosad (1 tk)
5 dl vett
7½ dl nisujahu
2 tl suhkrut
2 tl soola
1½ tl kuivpärmi
1 spl oliiviõli
Kate:
200 g (1 pakk) kitsejuustu
6–8 värsket viigimarja
2 rosmariini oksa
½ dl oliiviõli
1 tl meresoola
1 spl vedelat mett
Lisaks:
oliiviõli

Focaccia valmib lihtsalt – tainas kerkib üleöö külmkapis ilma sõtkumiseta. Kaunista oma lemmikleib jõuluhõnguliselt viigimarjade, kitsejuustu, rosmariini ja meega.
Mitu tundi (aktiivset tegevust 30 min)
1 tk
5 dl vett
7½ dl nisujahu
2 tl suhkrut
2 tl soola
1½ tl kuivpärmi
1 spl oliiviõli
Kate:
200 g (1 pakk) kitsejuustu
6–8 värsket viigimarja
2 rosmariini oksa
½ dl oliiviõli
1 tl meresoola
1 spl vedelat mett
Lisaks:
oliiviõli
Soojenda vesi käesoojaks (u 42 °C). Sega kausis jahu, suhkur, sool ja pärm. Lisa vesi ja sega ühtlaseks, kuid ära sõtku – tainas peab jääma vedelapoolne.
Niisuta käed veega ja voldi tainas kausi servast keskele. Pööra kaussi kergelt ja korda voltimist kokku kaheksa korda. Lase tainal 10 minutit puhata ning korda voltimist veel kaks korda. Pärast viimast voltimist pintselda tainas üle 1 spl oliiviõliga, kata toidukilega ja tõsta vähemalt 8 tunniks külmkappi.
Tõsta tainas õliga määritud küpsetuspaberile ja silu õrnalt servani. Kata ning lase toatemperatuuril 2 tundi kerkida.
Lõika kitsejuust õhukesteks viiludeks. Pese ja viiluta viigimarjad. Eemalda rosmariinilt lehed. Nirista ½ dl oliiviõli taina pinnale ja vajuta sõrmedega väikesed lohud sisse. Puista soolaga üle ning laota peale juust, viigimarjad ja rosmariin.
Küpseta 225 °C juures umbes 30 minutit, kuni focaccia on kuldne. Võta focaccia ahjust ja nirista peale mett.
