Otse sisu juurde
Prisma
Tooted
KontoSujuvam ostlemine ja Konto boonusega kuni 3% raha tagasiLogi sisse Konto kliendina ja kogud igalt ostult Konto boonust kuni 3%.Loe Konto kohta

Singi-hurmaapitsa

Mahlane ja maitsekas hurmaa lisab klassikalise singi-ananassipitsale iseloomu. Soovi korral lisa valmis pitsale basiilikut või rukolat ning poolitatud kirsstomateid.

Koostisosad (4 portsjonit):

Põhi

2 dl vett

25 g pärmi

1/2 tl soola

3 sl õli

5 dl nisujahu

Tomatikaste

500 g (1 purk) purustatud tomateid

3 sl tomatipastat

1 küüs küüslauku

2 sl pitsamaitseainet

1 tl suhkrut

1/2 tl soola

Kate

200 g suitsusinki

2 tk hurmaad

150 g riivjuustu

Valmistamine

Lahusta pärm käesoojas vees. Lisa ülejäänud põhikomponendid ja sõtku tainas elastseks. Lase tainal rätiku all kerkida, kuni see on kahekordistunud.

Nõruta purustatud tomatid ja haki küüslauk. Sega kõik kastme koostisosad omavahel.

Lõika sink ribadeks. Pese ja viiluta hurmaad.

Rulli või patsuta tainas ahjuplaadi suuruseks või vormi sellest 2–4 ümmargust pitsapõhja küpsetuspaberile.

Määri pitsapõhjale tomatikaste, aseta peale sink ja hurmaaviilud ning puista üle riivjuustuga.

Küpseta pitsat 250 °C juures ahju alumisel tasemel umbes 15 minutit.

Koostisosad leiad mugavalt ePrismast: