Otse sisu juurde
Prisma
Tooted
KontoSujuvam ostlemine ja Konto boonusega kuni 3% raha tagasiLogi sisse Konto kliendina ja kogud igalt ostult Konto boonust kuni 3%.Loe Konto kohta

Praetud koha veinikastme ja kollase peedi püreega

Kohast on lihtne valmistada ka kõige peenemaid roogi. Mõnusalt vähese luudega koha sobib fileerituna nii lihtsalt pannil praadimiseks kui ka ahjus hautamiseks.

Koostisosad (4 portsjonit):

600 g kohafileed

2 spl rapsiõli

1 tl soola

Valge veini kaste

1 sibul

2 dl kuiva valget veini

1 dl vett

125 g võid

1 dl toidukoort

1/2 spl sidrunimahla

1/4 tl soola

näputäis valget pipart

Kollane peedipüree

500 g kollast peeti

500 g jahuseid kartuleid

1 dl toidukoort

2 spl võid

1/2 tl soola

Valmistamine

Esmalt valmista püree. Pese ja koori kollane peet ja kartul. Lõika kollane peet väikesteks kuubikuteks ja lõika kartulid tükkideks. Keeda umbes 20 minutit, kuni köögiviljad on pehmed.

Köögiviljade keetmise ajal valmista kaste. Koori ja tükelda sibul peeneks. Pane sibul, vein ja vesi kastrulisse. Keeda kõrgel kuumusel, kuni järele jääb umbes 1/2 detsiliitrit vedelikku. Lõika külmkapist võetud jääkülm või väikesteks kuubikuteks. Tõsta pott tulelt ja püreesta sibul koos puljongiga saumikseriga. Lisa pidevalt püreestades võikuubikud, kuni või seguneb ühtlaselt kastmega. Kurna kaste ja vala see potti tagasi. Lisa toidukoor, sidrunimahl, sool ja pipar. Kuumuta, kuid ära lase keema tõusta.

Kurna köögiviljad ja püreesta need sauseguriga ühtlaseks. Lisa koor, või ja sool. Jäta püree kaane alla sooja.

Kuivata kohafileed köögipaberiga. Vajadusel lõika portsjoniteks. Küpseta fileed pannil õlis, kuni need on mõlemalt poolt kenasti pruunistunud, umbes 3 minutit. Maitsesta soolaga. Serveeri fileed püree ja kastmega.

Koostisosad leiad mugavalt ePrismast: