Otse sisu juurde
Prisma
Tooted
KontoSujuvam ostlemine ja Konto boonusega kuni 3% raha tagasiLogi sisse Konto kliendina ja kogud igalt ostult Konto boonust kuni 3%.Loe Konto kohta

Praerääbis ja pruuni võiga kartulipüree

Rääbis, see väike lõheline, on ehe näide lihtsast luksusest. Pealtnäha ilmetu hõbehall kalake peidab endas tõelist maitseelamust, mis tuleb parimal viisil esile kala kõige lihtsamalt valmistades. Rääbis ei vaja edevaid lisandeid ja erilisi vürtse, piisab kergest paneeringust ja praadimisest ning tulemuseks on kodune gurmee.

Kahele, lihtne

Paneerimiseks sobib eriti hästi neutraalse maitsega odrajahu, mis samas annab mõnusalt krõbeda kooriku. Võid katsetada ka rukkijahu võ riivleivaga. Kui kasutad siiski nisujahu, võiks seegi olla täisterajahu. Nii saavad rääbised mõnusalt täidlasema maitse.

Kohev kartulipuder, mida täiendab pruunistatud või ning veidi hakitud murulauku, sobib rääbisele ustavaks seltsiliseks. Pruunistatud või karamelline mekk tõstab koduse pudru järgmisele tasemele.

Koostisosad (2 portsjonit):

Praetud rääbised

250 g roogitud rääbiseid

paar spl täisteraodrajahu

½ tl soola

praadimiseks võid

Kartulipuder

500 g jahuseid kartuleid

1,5 dl piima

50 g võid

soola

pudru peale: 50 võid

lisandiks hakitud murulauku

Valmistamine

Esmalt valmista kartulipuder. Selleks koori kartulid, lõika need pooleks ja pane parasjagu suurde potti keema. Kui vesi tõuseb keema, lisa potti 1 tl soola ja keeda kartulid pehmeks. Samal ajal sulata paksupõhjalises potis või. Lisa piim ja kuumuta see koos võiga käesoojaks.

Kurna kartulid keeduveest ja tambi pudrunuiaga peeneks. Kalla hulka sulavõi ja kuum piim ning klopi puder kahvliga kohevaks. Jäta puder kaane alla sooja, kuni rääbised praetud saavad.

Laota lauale üks küpsetuspaberileht ning kalla rääbised paberile. Puista rääbistele soola ja sega kergelt läbi. Seejärel puista rääbistele odrajahu ja sega uuesti kalakesed läbi. Kuumuta pannil 1 spl võid, kuni see kergelt vahutama hakkab. Aseta rääbised pannile ja prae keskmisel kuumusel mõlemalt poolt kuldpruuniks.

Viimasena sulata väikeses potis veel võid ning lase sel kuumenedes veidi pruunistuda. Nii karamellistuvad võis sisalduvad piimavalgu osakesed ja annavad võile kergelt pähklise maitse.

Serveerimiseks aseta kummalegi taldrikule ports kartuliputru ja vajuta see lusikapõhjaga veidi lamedamaks. Kalla pudrule pruunistatud võid ja raputa peale veidi hakitud murulauku. Tõsta kartulipudru kõrvale pooled praerääbised ja söö kuumalt.

Koostisosad leiad mugavalt ePrismast: