Otse sisu juurde
Prisma
Tooted
KontoSujuvam ostlemine ja Konto boonusega kuni 3% raha tagasiLogi sisse Konto kliendina ja kogud igalt ostult Konto boonust kuni 3%.Loe Konto kohta

Kõrvitsalasanje

Valmista lasanjet pisut teistmoodi: keeda tomatikaste päikesekuivatatud tomatitest ning lisa teiseks kastmeks kohupiimaga kreemjaks muudetud kõrvitsapüree.

⏱️ Mitmeid tunde

🍴 8 portsjonit

Koostisosad (8 portsjonit):

Kõrvitsakaste

1 kg hokkaido kõrvitsat

1 l vett

1 pakk (250 g) kvarki või kohupiimapastat

175 g riivitud juustu

2 tl oreganot

1 tl soola

1/4 tl jahvatatud musta pipart

Kiire tomatikaste

400 g hakkliha või 250 g taimevalgu Haksi või muud hakkliha asendajat

4 rohelise sibula vart

1 sl rapsiõli

1 purk (285/145 g nõrutatud) päikesekuivatatud tomateid õlis

3 dl vett

1 pott basiilikut

1 tl soola

Lisaks

1 sl rapsiõli

16 täistera lasanjeplaati

Valmistamine

Poolita kõrvits ja eemalda seemned. Lõika mõned õhukesed viilud lasanje kaunistamiseks ning pane kõrvale. Koori ja tükelda ülejäänud kõrvits. Keeda kuubikuid vees 12–15 minutit. Kurna, aga jäta 2–3 dl keeduvett alles. Püreesta kõrvitsakuubikud. Lisa kohupiimapasta või kvark. Tõsta juustust umbes 1/2 dl katte jaoks kõrvale ning sega ülejäänud püree hulka. Töötle ühtlaseks, vajadusel lisa keeduvett. Maitsesta oregano, soola ja pipraga.

Valmista tomatikaste. Pruunista hakkliha või Haks pannil õlis. Haki roheline sibul ja lisa see praadimise lõpus. Püreesta päikesekuivatatud tomatid koos õliga. Lisa tomatipüree ja vesi pannile ning keeda kastet 5–8 minutit. Haki basiilik ja sega koos soolaga kastme hulka.

Määri sügav, umbes 20 × 30 cm ahjuvorm õliga. Kata põhi õhukese tomatikastmekihiga. Lao peale 4 lasanjeplaati. Ehita kihid, lisades vaheldumisi kõrvitsakastet ja tomatikastet. Pealmiseks kihiks jäta kõrvitsakaste, sellele kõrvitsaviilud ja ülejäänud juust. Küpseta 200 °C ahjus alumisel restil 30–40 minutit. Lase enne serveerimist kaetult umbes 10 minutit taheneda.

Nipp

Lao lasanje kihid vormi juba eelmisel päeval, hoia külmikus ning küpseta järgmisel päeval – nii imbuvad maitsed veelgi paremini läbi.