Otse sisu juurde
Prisma
Tooted

Grillitud halloumi-suvikõrvitsarullid

Grillil kergelt pruunistunud suvikõrvitsaviilud rullitakse ümber halloumi juustu ja maitsestatakse sidruni, mee ning küüslauguga. Need soojad suverullid sobivad ideaalselt kergeks eelroaks või grillilaua lisandiks.

Valmistusaeg: 25 minutit

Koostisosad (4 portsjonit):

1 väike suvikõrvits

200 g halloumi juustu

½ punast sibulat

1 küüslauguküüs

1 spl oliiviõli

1 tl sidrunimahla

1 tl mett

½ tl kuivatatud tüümiani

maitse järgi musta pipart ja soola

soovi korral värsket basiilikut kaunistamiseks

Valmistamine:

  1. Viiluta suvikõrvits pikuti õhukesteks lintideks (kasuta juurviljakoorijat). Puista peale veidi soola ja lase 10 minutit seista. Seejärel tupsuta viilud köögipaberiga kuivaks.

  2. Lõika halloumi juust õhukesteks ribadeks. Haki punane sibul ja purusta küüslauguküüs. Sega kausis sibul, küüslauk, sidrunimahl, mesi, õli, tüümian, sool ja pipar.

  3. Aseta iga suvikõrvitsaviilu peale tükk halloumi juustu ja veidi maitsesegu. Keera rulli ja kinnita hambatikuga.

  4. Grilli rulle grillil või kuumal grillpannil 2–3 minutit mõlemalt poolt, kuni suvikõrvits on kergelt pruunistunud ja halloumi soe.

  5. Kaunista soovi korral basiilikulehtedega ja serveeri kohe.

Vajalikud koostisosad leiad ePrismast: