Otse sisu juurde
Prisma
Tooted

Krõpsudega kartulisalat

Kartulikrõpsud on hapukoore ja sibula maitsega kartulisalati peal mõnusalt krõmpsuvad. Mahlane salat sobib suurepäraselt õdusaks näksimiseks või grilltoitude kõrvale.

Koostisosad (6 portsjonit):

1 kg keedetud, kõvema tekstuuriga kartuleid

200 g koore-viili

150 g crème fraîche’i toidukoort

1 küüslauguküüs

pool potitäit murulauku

pool potitäit lehtpeterselli

1 tl sidrunimahla

1 tl sibulapulbrit

1/2 tl suhkrut

3/4 tl soola

1/2 tl musta pipart

2 dl hapukoore-sibula maitselisi kartulikrõpse (serveerimiseks)

Valmistamine:

  1. Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees koorega. Jahuta, koori ja tükelda.
  2. Haki küüslauk, murulauk ja petersell.
  3. Sega kausis kokku hapukoor, crème fraîche, küüslauk, ürdid, sidrunimahl ja suhkur. Maitsesta soola ja pipraga.
  4. Lisa kartulid kastmesse ja sega ettevaatlikult läbi.
  5. Vahetult enne serveerimist puista peale purustatud krõpsud – need lisavad mõnusat krõbedust.

Koostiosad leiad mugavalt ePrismast: