Koostisosad (4 portsjonit):
500 g roogitud rääbist
Küpsetamine
1 dl rukkijahu
1/2 dl riivsaia
1 tl soola
1/4 tl valget pipart
Praadimine
2 - 3 spl võid
2 - 3 spl rapsiõli
Rääbis on maitsev metsik kala, mis sobib hästi väga erinevate roogadega.
Rukkijahus keeratud ja võis krõbedaks praetud rääbis on kiire, lihtne ja maitsev kalaroog. Praetud rääbis on traditsiooniline toit oma parimal kujul, aga ka Soome turgudel müüdav Soome tänavatoidu delikatess. Kõige krõbedama pinna saad, kui praed kala malmist pannil.
500 g roogitud rääbist
Küpsetamine
1 dl rukkijahu
1/2 dl riivsaia
1 tl soola
1/4 tl valget pipart
Praadimine
2 - 3 spl võid
2 - 3 spl rapsiõli
Sega kausis jahu, sool ja valge pipar. Keeruta rääbiseid jahusegus ja tõsta taldrikule praadimist ootama.
Kuumuta pannil või ja õli. Kui või on muutunud ilusaks kuldpruuniks, tõsta pooled rääbised pannile. Väldi panni kaladega üle kuhjamist, et pann maha ei jahtuks, sest nii ei pruunistu kalad korralikult.
Pärast kalade pannile panekut vähenda veidi kuumust ja prae rääbiseid 1-2 minutit mõlemalt poolt, kuni pind on kenasti pruun ja krõbe. Enne järgmise rääbiseportsu pannile panemist lisa pannile veidi võid ja õli.
Rääbis maitseb kõige paremini värskelt praetuna.