Otse sisu juurde
Prisma
Tooted

Itaalia kartulisalat

Maitsev kartulisalat sobib suurepäraselt grillitoitude ja pearoogade kõrvale või peolaua täienduseks. Itaalia köögist inspireeritud versioon toob esile päikesekuivatatud tomatite, parmesani ja basiiliku rikkaliku maitse.

Koostiosad (6 portsjonit):

400 g keedetud kartuleid

285 g päikesekuivatatud tomateid õlis

285 g marineeritud artišokisüdameid

1 punane sibul

1 küüslauguküüs

1 pott värsket basiilikut

80 g riivitud parmesani

Kaste:

1 spl balsamico-äädikat

1/2 tl soola

1/4 tl jahvatatud musta pipart

päikesekuivatatud tomatite õli

Valmistamine:

  1. Pese, koori ja haki kartulid kuubikuteks. Keeda neid soolases vees, kuni nad on pehmed (ca 10 minutit). Jahuta kuubikud.
  2. Nõruta päikesekuivatatud tomatitest õli kastme jaoks. Haki tomatid. Nõruta artišokid ja haki tükkideks. Koori ja tükelda sibul. Haki basiilik. Sega kõik salati koostisosad kausis kokku.
  3. Valmista kaste. Sega maitseained päikesekuivatatud tomatitest nõrutatud õliga. Vala kaste salatile ja sega.

Koostiosad leiad mugavalt ePrismast