Otse sisu juurde
Prisma
Tooted
KontoSujuvam ostlemine ja Konto boonusega kuni 3% raha tagasiLogi sisse Konto kliendina ja kogud igalt ostult Konto boonust kuni 3%.Loe Konto kohta

Lihtne hurmaa-kanapada

Riisi ja kanaga valmistatud pajaroog saab hurmaadest mõnusa puuviljase maitsenüansi. Lihtne roog valmib mugavalt ühe panni peal.

Koostiosad (4 portsjonit):

600 g kana kintsutükke (või -fileed)

4 tk hurmaad

2 küüslauguküünt

1 sibul

1 porgand

1 paprika

2 sl oliiviõli

2 dl riisi

400 g (1 purk) purustatud tomateid

2–4 dl vett

1 tk kanapuljongikuubikut (gluteenivaba)

1 sl sojakastet (gluteenivaba)

1 tl kuivatatud tüümiani

1/4 tl jahvatatud musta pipart

Valmistamine

Pese hurmaad ja lõika need neljaks sektoriks. Koori küüslauk, sibul ja porgand. Haki küüslauk peeneks, tükelda sibul ja paprika ning viiluta porgand õhukeselt.

Kuumuta õli suurel, kõrgete servadega pannil. Pruunista kana mõlemalt poolt 3–5 minutit ja tõsta kõrvale. Lisa pannile sibul ja porgand ning prae 2 minutit. Seejärel lisa paprika ja riis ning kuumuta veel umbes 2 minutit, kuni riis muutub veidi läbipaistvaks.

Lisa pannile purustatud tomatid ja 2 dl vett, sega juurde puljongikuubik ja kana. Kuumuta keemiseni ning hauta kaane all umbes 15 minutit. Vajadusel lisa vett.

Maitsesta sojakastme, tüümiani ja pipraga. Lisa hurmaasektorid ja hauta veel umbes 5 minutit.

Serveeri soojalt — hurmaa muudab roa mõnusalt ja puuviljaselt mahlakaks.

Koostisosad leiad mugavalt ePrismast: