Otse sisu juurde
Prisma
Tooted
KontoSujuvam ostlemine ja Konto boonusega kuni 3% raha tagasiLogi sisse Konto kliendina ja kogud igalt ostult Konto boonust kuni 3%.Loe Konto kohta

Kõrvitsa-toorjuustukook

Kas teadsid, et muskaatkõrvits sobib suurepäraselt magusatesse küpsetistesse? Keeda see püreeks ja sega vürtsika toorjuustutäidisega, et valmistada vastupandamatu kõrvitsa-toorjuustukook. Ülejäänud kõrvitsapüreed saad aga kasutada näiteks hõrgu muskaatkõrvitsarisoto valmistamiseks.

⏱️ Mitu tundi (sellest 40 min aktiivset valmistamist) 🍴 8 viilu

Koostisosad (8 tükki):

Põhi

100 g Digestive küpsiseid

50 g võid

Täidis

400 g maitsestamata toorjuustu

1 ¼ dl suhkrut

2 tl vanillisuhkrut

3 muna

900 g muskaatkõrvitsat

1 tl riivitud sidrunikoort

2 sl sidrunimahla

1 tl kaneeli

1 tl ingverit

½ tl kardemoni

Valmistamine

Kõrvitsapüree

Koori ja tükelda kõrvits, eemalda seemned ja kiud. Keeda kõrvitsatükid pehmeks, kurna ja püreesta. Pane täidise jaoks kõrvale 2 ½ dl kõrvitsapüreed.

Põhi

Purusta küpsised ja sulata või. Sega küpsisepuru ja või kokku. Kata 20–22 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Suru segu vormi põhja ja külgedele.

Täidis

Vahusta toorjuust mikseriga. Lisa järk-järgult ülejäänud täidise koostisosad ja mikserda ühtlaseks. Vala segu põhjale.

Küpsetamine

Küpseta kooki 175 °C ahjus umbes 50 minutit. Kata kook küpsetusaja keskel küpsetuspaberiga, et pind liialt ei pruunistuks. Lase valmis koogil toatemperatuuril jahtuda, seejärel tõsta vähemalt kolmeks tunniks külmkappi tahenema.

Nipp

Lase koogil pärast küpsetamist veel kinnises ahjus uks praokil jahtuda – nii ei teki koogile pragusid.