Otse sisu juurde
Prisma
Tooted

Peened seeneampsud

Suured šampinjonid täidetakse maitsvate päikesekuivatatud tomatite ja ürdise toorjuustuseguga ning grillitakse, kuni täidis on kuum ja seened mõnusalt pehmed. Suurepärane suupiste või lisand suvisel grillilaual.

Valmistusaeg: 30 minutit

Koostisosad (4 portsjonit):

8 suurt šampinjoni

100 g toorjuustu (nt küüslaugu- või ürdimaitselist)

4 päikesekuivatatud tomatit (õlist nõrutatud)

½ dl hakitud peterselli

¼ tl jahvatatud musta pipart

oliiviõli määrimiseks

Lisaks:

100 g õhukeselt viilutatud toorsuitsusinki

Valmistamine:

  1. Puhasta šampinjonid ja eemalda neilt jalg (jalgu ei kasutata selles retseptis). Aseta seenekübarad lõikepind ülespoole.

  2. Haki päikesekuivatatud tomatid peeneks. Sega need kausis toorjuustu, peterselli ja musta pipraga ühtlaseks massiks.

  3. Täida iga seenekübar lusikatäie seguga.

  4. Lõika singiviilud pikuti pooleks ja mähi igale seenekübarale üks singiviil ümber.

  5. Määri seened väljast kergelt oliiviõliga.

  6. Grilli seeni kuumal grillil või grillpannil umbes 10 minutit, kuni seened on pehmenenud ja täidis soe.

Vajalikud koostisosad leiad ePrismast: