Koostisosad (4 portsjonit):
700 g (1 tk) muskaatkõrvitsat
2 küüslauguküünt
1/2 potti salveid või tüümiani
1/2 dl oliiviõli
1 sl mett
1/2 tl soola
1/4 tl jahvatatud musta pipart
200 g (1 pakk) fetajuustu
Lisaks
300 g pastat
1/2 dl pastakeeduvett

Fetajuustuga ahjupasta sügisene versioon valmib muskaatkõrvitsast, mis muutub ahjus küpsedes pehmeks ja kergelt magusaks. Proovi retseptis ka teisi kõrvitsasorte!
⏱️ 45 minutit (sellest 15 minutit aktiivset aega)
🍴 4 portsjonit
700 g (1 tk) muskaatkõrvitsat
2 küüslauguküünt
1/2 potti salveid või tüümiani
1/2 dl oliiviõli
1 sl mett
1/2 tl soola
1/4 tl jahvatatud musta pipart
200 g (1 pakk) fetajuustu
Lisaks
300 g pastat
1/2 dl pastakeeduvett
Pese ja poolita kõrvits. Eemalda seemned lusikaga. Koori ja lõika kõrvits suupärasteks kuubikuteks. Koori ja haki küüslauk. Haki salvei- või tüümianilehed. Tõsta kõrvitsakuubikud ahjuvormi (u 20 × 25 cm). Sega 1/4 dl õli, küüslauk, ürdid, mesi, sool ja pipar kõrvitsaga. Nihuta kõrvits vormi äärtesse ja aseta keskele feta. Nirista ülejäänud õli fetajuustule.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni kõrvits on pehme. Soovi korral lase veel veidi grillrežiimil küpseda, kuni feta on pealt kuldpruun.
Keeda pasta kergelt soolaga maitsestatud vees (1/2 tl soola 2 liitri vee kohta) vastavalt pakendil toodud juhistele. Kurna pasta ja jäta ca 1/2 dl keeduvett alles.
Suru pool kõrvitsast kahvliga püreeks. Sega kõrvits ja feta omavahel ning lisa pasta hulka. Vala juurde veidi pastakeeduvett, et kõrvitsa ja feta segu seoks pasta ühtlaselt kokku.
__Nipp __
Kõva kõrvitsa tükeldamist saad hõlbustada, kui soojendad seda enne paar minutit mikrolaineahjus – siis muutub see veidi pehmemaks.
Vähenda toidukadu: pese kõrvitsaseemned ja rösti need kõrvitsakuubikute kõrval ahjus krõbedaks.
