Otse sisu juurde
Prisma
Tooted
KontoSujuvam ostlemine ja Konto boonusega kuni 3% raha tagasiLogi sisse Konto kliendina ja kogud igalt ostult Konto boonust kuni 3%.Loe Konto kohta

Kõrvitsa-fetajuustu ahjupasta

Fetajuustuga ahjupasta sügisene versioon valmib muskaatkõrvitsast, mis muutub ahjus küpsedes pehmeks ja kergelt magusaks. Proovi retseptis ka teisi kõrvitsasorte!

⏱️ 45 minutit (sellest 15 minutit aktiivset aega)

🍴 4 portsjonit

Koostisosad (4 portsjonit):

700 g (1 tk) muskaatkõrvitsat

2 küüslauguküünt

1/2 potti salveid või tüümiani

1/2 dl oliiviõli

1 sl mett

1/2 tl soola

1/4 tl jahvatatud musta pipart

200 g (1 pakk) fetajuustu

Lisaks

300 g pastat

1/2 dl pastakeeduvett

Valmistamine

Pese ja poolita kõrvits. Eemalda seemned lusikaga. Koori ja lõika kõrvits suupärasteks kuubikuteks. Koori ja haki küüslauk. Haki salvei- või tüümianilehed. Tõsta kõrvitsakuubikud ahjuvormi (u 20 × 25 cm). Sega 1/4 dl õli, küüslauk, ürdid, mesi, sool ja pipar kõrvitsaga. Nihuta kõrvits vormi äärtesse ja aseta keskele feta. Nirista ülejäänud õli fetajuustule.

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni kõrvits on pehme. Soovi korral lase veel veidi grillrežiimil küpseda, kuni feta on pealt kuldpruun.

Keeda pasta kergelt soolaga maitsestatud vees (1/2 tl soola 2 liitri vee kohta) vastavalt pakendil toodud juhistele. Kurna pasta ja jäta ca 1/2 dl keeduvett alles.

Suru pool kõrvitsast kahvliga püreeks. Sega kõrvits ja feta omavahel ning lisa pasta hulka. Vala juurde veidi pastakeeduvett, et kõrvitsa ja feta segu seoks pasta ühtlaselt kokku.

__Nipp __

Kõva kõrvitsa tükeldamist saad hõlbustada, kui soojendad seda enne paar minutit mikrolaineahjus – siis muutub see veidi pehmemaks.

Vähenda toidukadu: pese kõrvitsaseemned ja rösti need kõrvitsakuubikute kõrval ahjus krõbedaks.