Otse sisu juurde
Prisma
Tooted

Grillitud mais Mehhiko moodi

Tänavatoiduklassika Mehhikost – grillitud maisitõlvikud, mis kaetakse vürtsika ja kreemja kastmega ning puistatakse üle juustu ja maitserohelisega. Täiuslik lisand suviseks grillipeoks!

Valmistusaeg: 30 minutit

Koostisosad (4 portsjonit):

4 maisitõlvikut (toorest või keedetud)

2 spl majoneesi

2 spl hapukoort

1 väikese laimi mahl

1 väike küüslauguküüs (hakitud või pressitud)

½ tl suitsupaprikapulbrit

½ tl soola

50 g riivitud juustu (nt Parmesan või Feta)

värsket koriandrit (hakitud)

tšillipulbrit maitse järgi

oliiviõli grillimiseks

Valmistamine:

  1. Kui kasutad toorest maisi, keeda seda umbes 5 minutit. Kui mais on eelnevalt keedetud või konserveeritud, võid selle otse grillile panna.

  2. Pintselda maisi kergelt oliiviõliga ja grilli keskmisel kuumusel 5–10 minutit, kuni tõlvikutele tekivad kerged pruunid triibud.

  3. Sega kausis kokku majonees, hapukoor, laimimahl, küüslauk, suitsupaprika ja sool.

  4. Määri grillitud maisid valmistatud seguga, puista peale riivitud juustu, hakitud koriandrit ja soovi korral veidi tšillipulbrit.

Vajalikud koostisosad leiad ePrismast: