Otse sisu juurde
Prisma
Tooted
KontoSujuvam ostlemine ja Konto boonusega kuni 3% raha tagasiLogi sisse Konto kliendina ja kogud igalt ostult Konto boonust kuni 3%.Loe Konto kohta

Jõuluhõnguline salat Brie juustu ja kirsikompotiga

Brie juust on saanud seltsiks röstitud pekaanipähklid ja viigimarjad. Toekale salatile annab viimase lihvi tüümianiga maitsestatud kirsikompott.

30 minutit (aktiivset tegevust 30 min)

6 portsjonit

Koostisosad (6 portsjonit)

80 g (1 pakk) pekaanipähkleid

200 g (1 pakk) Brie juustu

250 g rohelist salatisegu

3 viigimarja

Kirsikompott:

250 g (1 pakk) külmutatud kirsse

1 spl suhkrut

1 spl vett

2 spl hakitud tüümiani

Vinegrett:

2 spl oliiviõli

1 spl sidrunimahla

1 spl vedelat mett

Valmistamine

Valmista kirsikompott. Pane külmutatud kirsid, suhkur ja vesi potti. Kuumuta keemiseni ja keeda umbes 10 minutit. Lisa tüümian ja lase segul jahtuda.

Kuumuta pekaanipähkleid kuival pannil, kuni need kergelt pruunistuvad. Lase jahtuda ja haki jämedalt. Viiluta Brie juust. Vajadusel loputa ja kuivata salatisegu. Pese ja lõika viigimarjad sektoriteks.

Valmista vinegrett. Sega kausis kokku rapsiõli, sidrunimahl ja mesi.

Aseta salat, pähklid, juust ja viigimarjad serveerimisalusele. Nirista peale vinegrett ja tõsta kirsikompott väikeste kuhjadena salatile.

Koostisosad leiad mugavalt ePrismast: