Otse sisu juurde
Prisma
Tooted

Imeline rabarberikook

Aias või poelettidel laiutavad rabarberid annavad märku, et käes on nende tipphooaeg. Just praegu on õige hetk nendega köögis midagi ette võtta. See imeline rabarberikook on suurepärane viis seda teha – mahedalt hapukas, õhulise beseekatte ja täisterapõhjaga, mis muudab koogi kõhusõbralikumaks, kuid ei tee maitsekvaliteedis mingeid järeleandmisi.

Kaerajahu ja kaerahelbeid sisaldav põhi on mõnusalt mure, jogurtikreem sametiselt pehme ning rabarber toob igasse ampsu kevadise värskuse. Koogil troonib kerge ja kuldne besee, mis jahtudes kattub väikeste “pisaratega”. Sellest magustoidust oleks patt end ilma jätta.

Koostiosad (28 cm läbimõõduga vorm):

Põhi:

125 g külma võid

3 dl täistera kaerajahu

1,5 dl kaerahelbeid

2 munakollast

3-4 spl vett

2 spl suhkurt

näpuotsatäis soola

1/2 tl kardemoni

Täidis:

50 g kreeka jogurtit

2 munakollast

3 sl suhkrut

400 g rabarberit

1 sl kartulitärklist

Beseekate:

4 munavalget

1,5 dl suhkrut

Valmistamine:

Sega kuivained omavahel. Lisa võikuubikud ning haki puruseks. Eralda munakollased munavalgest, pane munavalged kõrvale ning munakollased sega või- ja jahupuru sekka. Lisa vesi ning sega kõik ühtlaseks tainaks. Suru tainas koogivormi põhja ja äärtele. Torka kahvliga augud sisse ja pane 30 minutiks külmkappi. Seejärel küpseta põhja 200-kraadises ahjus 15 minutit ning kui oled selle ahjust välja võtnud, keera kuumus 175 kraadi peale.

Täidise jaoks sega jogurt munakollaste ja suhkruga ning määri segu eelküpsetatud põhjale. Sega rabarber kartulitärklisega ja puista jogurtikreemile. Küpseta 175 kraadi juures 15 minutit. Kontrolli, kas rabarberid on pehmeks muutunud, ning et põhi poleks liiga vesine. Vajadusel lisa 5-10 minutit küpsetusaega.

Vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks - nii tugevaks, et kui keerad munavalgevahuga täidetud lusika teistpidi, jääb munavalge kindlalt paigale. Määri see täidisele, kuid ära väga hoolega silu. Küpseta 175-kraadises ahjus veel 15 minutit või kuni besee on pealt kaunilt kollane. Tõsta kook ahjust välja ja lase täielikult jahtuda. Jahtudes tulevad koogi pinnale ilusad pisarad.

Vajalikud koostiosad leiad ePrismast: