Otse sisu juurde
Prisma
Tooted
KontoSujuvam ostlemine ja Konto boonusega kuni 3% raha tagasiLogi sisse Konto kliendina ja kogud igalt ostult Konto boonust kuni 3%.Loe Konto kohta

Kõrvitsaorsotto

Odra ja kõrvitsa kooslus on kodumaine vaste risotole. Maitsev kõrvitsaorsotto, mida on viimistletud kaerapõhise hapukoore, röstitud kõrvitsaseemnete ja tüümianiga, sobib hästi nii pearoaks kui ka lisandiks.

⏱️ 60 minutit

🍴 4 portsjonit

Koostisosad (4 portsjonit):

1 kg muskaatkõrvitsat

1 sibul

2 küüslauguküünt

2 sl rapsiõli

1/2 potti tüümiani

2 dl eelküpsetatud odrakruupe

8 dl vett

1 köögiviljapuljongikuubik

1/2 tl jahvatatud musta pipart

1/4 tl soola

(4 sl kaerapõhist hapukoort)

Lisaks

2 tl rapsiõli

1/4 tl soola

Lõika muskaatkõrvitsad pikkupidi pooleks. Eemalda lusikaga seemned ja pane kõrvale. Aseta kõrvitsapoolikud lõikepind allpool küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200 °C juures umbes 40 minutit, kuni viljaliha on kahvliga proovides pehme.

Pese kõrvitsaseemned ja hõõru köögirätiku sees, kuni need on viljalihast puhtad. Loputa ja kuivata seemned. Pane ahjuvormi, lisa õli ja sool. Rösti 200 °C juures 10–15 minutit.

Koori ja haki sibul ning küüslauk. Hauta neid koos tüümianiokstega potis õli sees, kuni sibul muutub pehmeks. Lisa oder ja kuumuta veel umbes minuti. Lisa vesi ja puljongikuubik. Keeda tasasel kuumusel, aeg-ajalt segades, umbes 30 minutit või kuni oder on küps. Vajadusel lisa vett.

Kui muskaatkõrvits on küps, eemalda koor. Tõsta kõrvits kaussi ja püreesta.

Eemalda tüümianivarred orsottost. Lisa kõrvitsapüree ja kuumuta läbi. Maitsesta musta pipraga ja soovi korral lisa veel veidi soola.

Jaga kõrvitsaorsotto taldrikutele. Puista peale röstitud kõrvitsaseemneid ning lisa soovi korral kaerapõhist hapukoort ja tüümianilehti.

Nipp

Kui kõrvits tundub lõikamiseks liiga kõva, soojenda seda enne mikrolaineahjus paar minutit – nii muutub see pehmemaks ja lihtsamini töödeldavaks.

Vähenda toidukadu: rösti kõrvale pandud kõrvitsaseemned – need annavad roale mõnusa krõmpsuva lisandi.