Otse sisu juurde
Prisma
Tooted
KontoSujuvam ostlemine ja Konto boonusega kuni 3% raha tagasiLogi sisse Konto kliendina ja kogud igalt ostult Konto boonust kuni 3%.Loe Konto kohta

Tallekarree pistaatsiakattega

Kui kasutad kodumaist kvaliteetset noore lamba liha, saad tulemuseks tõeliselt hõrgu ja erilise roa. Tallekarree ei pruugi olla kõige soodsam, kuid söögielamus on proovimist väärt. See roog sobib romantiliseks õhtusöögiks kahele.

PS. Kui oled täiesti läbiküpsetatud lambaliha austaja, tasub valida mõni ahjupraeks sobiv tükk. Tallekarree kaotab oma hõrgud omadused, kui küpsetad selle seest halliks ja kuivaks.

Kahele, vajab veidi vilumust.

Koostisosad (2 portsjonit):

1 Muhu lamba tallekarree

Eelmaitsestus:

1 spl Dijoni sinepit (mitte teralist)

½ tl soola

½ tl purustatud musta pipart

Pistaatsiakate:

50 g pistaatsiapähkleid (kaal pärast puhastamist)

1 spl riivsaia

1 spl peenelt hakitud peterselli

½ tl purustatud musta pipart

1 spl sulatatud võid

Praadimiseks oliiviõli

Valmistamine

Maitsesta tallekarree mõlemalt poolt soola ja pipraga. Määri karree pealmisele küljele sinepit ja jäta 10-20 minutiks maitsestuma. Samal ajal purusta sauseguriga või minihakkijas pistaatsiapähklid ja petersell jämedaks puruks. Ära pähkleid päris jahuks jahvata! Seejärel lisa pähkli-petersellisegule ülejäänud pähklikatte ained ja sega läbi.

Pane ahi soojenema 200 kraadile. Kuumuta pannil veidi õli ja pruunista karree igast küljest. Tõsta karree kõpsetuspaberiga kaetud metallist ahjuplaadile ja mätsi pähklisegu karree pealmisele küljele. Pane lammas kuuma ahju ja küpseta u. 15 minutit. Võta lammas ahjust, kata fooliumiga ning jäta u. 15 minutiks ootele, et lihamahlad rahuneksid.

Nüüd lõika tallekarree kontide vahelt lõikudeks ja serveeri kuumal taldrikul, et liha ei jahtuks. Lisandiks sobivad näiteks rosmariiniga küpsetatud ahjukartulid, vinegrettkastmega roheline salat, kergelt aurutatud rohelised oad või brokoliinid.

Retsepti autor Liina Karron

Koostisosad leiad mugavalt ePrismast: