Koostisosad:
1 kg kõrvitsat
2 dl vett
2 dl piiritusäädikat
3/4 dl suhkrut
2 tl sinepiseemneid
10 valget pipratera
2 tk loorberilehti
Vürtsika ja magusa maitsega äädikane marineeritud kõrvits sobib paljudeks puhkudeks. Naudi seda liha kõrvale, lõhevormi lisandina või kasvõi nostalgilisel, 1970ndate stiilis suupistelaual.
⏱ Umbes 2 tundi (sellest 30 min aktiivset valmistamist)
🍴 Kogus: 2 liitrit
1 kg kõrvitsat
2 dl vett
2 dl piiritusäädikat
3/4 dl suhkrut
2 tl sinepiseemneid
10 valget pipratera
2 tk loorberilehti
Lõika kõrvits pooleks ja koori. Eemalda lusikaga seemned ja pehme sisu. Tükelda, viiluta või riivi kõrvits jämeda riiviga.
Pane kõrvits, vesi, äädikas ja suhkur potti. Lisa maitseained ning keeda paar minutit, kuni kõrvits muutub läbikumavaks.
Tõsta kõrvits koos leeme ja maitseainetega steriliseeritud klaaspurkidesse, sulge kaaned ja lase jahtuda. Säilita külmkapis.
Muuda maitset oma soovi järgi!
Näiteks võid valge pipra asendada roosa pipraga. Või maitsesta leem loorberilehe asemel hoopis kaneelikoore, tähtaniisi või tšilliviiludega. Leemele võid lisada ka muid köögivilju – näiteks sibulat, paprikat, porgandit või õuna.