Otse sisu juurde
Prisma
Tooted
KontoSujuvam ostlemine ja Konto boonusega kuni 3% raha tagasiLogi sisse Konto kliendina ja kogud igalt ostult Konto boonust kuni 3%.Loe Konto kohta

Vaesed Panettone rüütlid

Pain Perdu, prantsuse keeles kadunud ehk mahakantud, raisku minev sai on eesti keeles nimeks saanud hoopis ”vaesed rüütlid”. Nimi nimeks, sisu jääb samaks – kogu roa aluseks on tahke sai, mis muud kasutust enam ei leiaks. Väga head vaesed rüütlid saab näiteks nö. juubelisaiast, veel paremad rüütlid valmivad aga Panettonest, kui seda hõrku küpsetist muidugi üle peaks jääma.

Koostiosad (kahele):

Paar viilu Panettonet

2 muna

1 dl piima

1 tl suhkrut näpuotsatäis soola

Praadimiseks võid

Mascarpone kreem:

1 karp mascarponet

1 dl vahukoort

1 spl valget suhkrut

1 spl Cointreau’d või muud apelsinilikööri

1 apelsini riivitud koor

Valmistamine

Esmalt valmista mascarpone kreem. Selleks pese apelsin kuuma veega ja kuivata. Pane kaussi mascarpone kreem, vahukoor, suhkur ja liköör. Riivi peene riivi või microplane’iga apelsinikoor kaussi, jälgides, et riivid vaid pealmist, oranži osa, mitte sisemist valget säsi. Sega kreem koostisosadega läbi. Kui kasutad selleks mikserit, ole ettevaatlik ja ära üle sega, mascarpone võib tükki minna. Vahustada ei ole vaja. Tõsta valmis kreem külmikusse ootele.

Klopi suuremal nõgusal taldrikul munad lahti. Lisa munadele piim, suhkur ja sool, klopi veel läbi. Lõika Panettonest parasjagu paksud viilud (2-3cm, mitte õhemad, muidu võib sai murduma hakata). Sulata pannil või, kuid ära lase sel kõrbema minna. Kasta saiaviilud mõlemast küljest muna-piimasegusse ning prae pannil mõlemalt poolt kuldpruuniks.

Lase saiadel veidi jahtuda (muidu hakkab mascarpone kuumal saial sulama) ning serveeri neid siis koos külma mascarponekreemiga.

Koostisosad leiad mugavalt ePrismast: