Otse sisu juurde
Prisma
Tooted
KontoSujuvam ostlemine ja Konto boonusega kuni 3% raha tagasiLogi sisse Konto kliendina ja kogud igalt ostult Konto boonust kuni 3%.Loe Konto kohta

Soolased kõrvitsamuffinid toorjuustukattega

Mahlased kõrvitsamuffinid maitsevad hästi ka niisama, kuid kohev toorjuustukate muudab need veelgi rikkalikumaks.

⏱️ Mitmeid tunde (sellest 60 minutit aktiivset aega)

🍴 10 tk

Koostisosad:

3 dl speltajahu

3 dl täisteranisujahu

4 1/2 dl piima

2 muna

200 g riivitud cheddarjuustu

2 tl paprikapulbrit

1 tl soola

1 tl musta pipart

3 tl küpsetuspulbrit

250 g kõrvitsat

300 g peekonit

50 g võid

50 g kõrvitsaseemneid

1 sl õli

1 tl tšillihelbeid

400 g ürtidega maitsestatud toorjuustu

Poolita kõrvits, eemalda seemned (jäta osa seemneid alles). Koori ja tükelda. Rösti kõrvitsatükke 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni need on pehmed. Püreesta saumikseriga.

Prae peekon kuumal pannil krõbedaks ja murenda väikesteks tükkideks. Sega kuivained omavahel. Teises kausis sega riivjuust, munad, piim, kõrvitsapüree ja sulatatud või. Lisa vedelik jahusegu hulka ja sega ühtlaseks. Lisa pooled praetud peekonitükkidest taignasse. Tõsta tainas suurtesse muffinivormidesse ja küpseta 200 °C juures 25 minutit.

Pese kõrvitsaseemned, kuivata köögipaberiga. Sega õliga ja maitsesta tšillihelvestega. Laota seemned küpsetuspaberile ja rösti 200 °C ahjus umbes 20 minutit.

Vahusta toorjuust ja tõsta pritskotti. Kaunista muffinid toorjuustukattega ning puista peale kõrvitsaseemneid ja peekonitükke.

Nipp

Muffinid maitsevad soojalt eriti hästi, aga sobivad suurepäraselt ka külmana piknikule või tööle kaasa võtmiseks. Kui tahad vaheldust, lisa tainasse hakitud ürte (nt peterselli või tilli) või asenda osa peekonist suitsukanaga.