Otse sisu juurde
Prisma
Tooted

Ahjujäätis – nostalgiline magustoit otse lapsepõlvest

Taasavasta retrohõnguline magustoit – ahjujäätis - mis ühendab endas vanillijäätise, marjad ja beseekatte. See efektne magustoit valmib lihtsalt: aseta kõik kihid tordipõhjale, kata tiheda beseega ja küpseta lühikest aega, et saavutada kuldne koorik – jäätis ise jääb selle all mõnusalt külmaks. Täiuslik lõpuakord pidupäevale!

Koostiosad ja valmistamine:

Kaheksa portsjonit, valmistusaeg 60 minutit

1 Lõuna Pagarite tordipõhi (300 g)

400 g Coopi külmutatud vaarikaid

1 dl Coopi vaarikamoosi

1 l Regatt koorejäätist

Besee:

3 munavalget (kasuta näiteks Dava White Pro munavalgeid õrrekanade munadest)

2 dl tuhksuhkrut

1 tl sidrunimahla

Valmistamine

  1. Kuumuta ahi 250 kraadini. Aseta tordipõhi ahjukindlale serveerimisalusele.

  2. Kuumuta moos potis, lisa vaarikad ja kuumuta segades, kuni marjad muutuvad kergelt mahlaseks. Kurna segu sõelal ja laota ühtlaselt tordipõhjale.

  3. Vahusta munavalged. Kui vaht hakkab tekkima, lisa osade kaupa tuhksuhkur. Vahusta, kuni saad tugeva vahu. Lisa sidrunimahl.

  4. Lõika jäätis tükkideks ja tõsta tordile. Kata jäätis vahustatud beseega, silu ühtlaselt – auke ei tohi jääda, et jäätis ei sulaks.

  5. Küpseta ahjus mõned minutid, kuni besee muutub kergelt kuldseks. Serveeri kohe.