Valmista kõrvitsapüree. Pese ja poolita kõrvits. Eemalda lusikaga seemned ja loputa sõelal. Pane umbes 1/2 dl seemneid kõrvale ja hoia külmikus. Koori ja tükelda kõrvits. Keeda tükke vees umbes 20 minutit, kuni need on pehmed. Püreesta koos keeduveega saumikseriga.
Sega kokku taigen. Selleks sega suures kausis kuivained. Teises kausis sega käesoojast veidi soojem vesi, umbes 42 kraadini jahtunud kõrvitsapüree ja mesi. Vala vedelik jahusegu hulka ja sega ühtlaseks, kuid ära sõtku. Kata kauss toidukilega ja lase taignal toatemperatuuril kerkida 12–24 tundi. Mida pikem kerkimisaeg, seda maitsekam saab leib.
Tõsta taigen rohke jahuga kaetud lauale. Vormi kergelt palliks, kuid ära sõtku. Puista peale jahu, kata rätikuga ja lase veel 30 minutit kerkida.
Samal ajal tõsta kaanega malmpott või muu kuumakindel kaanega nõu ahju ja kuumuta koos ahjuga 225 kraadini.
Võta kuum pott ahjust ja pintselda õrnalt õliga. Kummuta taigen potti nii, et jahune külg jääks alla (vajadusel aita spaatliga). Puista peale kõrvitsaseemned ja kata kaanega. Küpseta 35 minutit, seejärel eemalda kaas ja küpseta veel 15 minutit.
Tõsta leib potist välja ja lase enne serveerimist jahtuda.