Otse sisu juurde
Prisma
Tooted
KontoSujuvam ostlemine ja Konto boonusega kuni 3% raha tagasiLogi sisse Konto kliendina ja kogud igalt ostult Konto boonust kuni 3%.Loe Konto kohta

Jõulusink tonnato kastmega

Kui pool jõulupraadi ootab veel söömist, aga hing ihkab midagi kergemat, valmista jõuluprae õhukestest viiludest ja tuunikalakastmest Itaalia klassikat. Siin retseptis asendab traditsioonilises vitello tonnatos kasutatavaid vasikapraelõike jõulusink. Tuunikalakaste ehk tonnato on see-eest traditsioone järgiv, ehk teisisõnu - keelt alla viiv.

Koostisosad:

Õhukeselt viilutatud jõulusinki (2-3 viilu sööja kohta)

Tuunikalakaste ehk tonnato:

1 karp tuunikala 150 g majoneesi

2 anšoovisefileed

1–2 tl väikesi kappareid

1–2 tl sidrunimahla

1–3 sl lihaleent või kapparivedelikku (konsistentsi reguleerimiseks)

Värskelt jahvatatud musta pipart

Vajadusel veidi soola

Valmistamine

Pane blenderisse või köögikombaini tuunikala, anšoovis ja kapparid. Töötle võimalikult siledaks. Lisa majonees ja töötle uuesti, kuni kaste on ühtlane ja siidine.

Lisa sidrunimahl ja veidi lihaleent, kuni saavutad soovitud tekstuuri – klassikaliselt on see pigem voolav kui paks. Maitsesta musta pipraga ja vajadusel väga kergelt soolaga (ettevaatust, anšoovised ja kapparid on juba ise piisavalt soolased). Jäta kaste külmikusse tunnikeseks tahenema.

Serveerimiseks säti õhukesed jõulusingiviilud taldrikutele. Tõsta lihaviiludele tuunikalakastet ja puista peale veel veidi kappareid. Tõsta liha kõrvale peotäis rukolasalatit, millele võid soovi korral asetada sidrunisektori. Selle roa juures ei vaja rukola täiendavat salatikastet, sest salati roll on tasakaalustada niigi maitsekat tuunikalakastet.

Koostisosad leiad mugavalt ePrismast: