Koostisosad
Põhi:
150 g võid või margariini
2 tk muna
2 dl suhkrut
400 g (4 dl) Türgi jogurtit
6 dl nisujahu
1/2 tl söögisoodat
Kate:
1 kg õunu (6–8tk)
2 tl kaneeli
1/2 dl suhkrut
Lisaks:
250 ml Flora vanillikastet
Mahlane õunakook koos küllusliku vanillikastmega moodustab täiusliku maitsekombinatsiooni. Piruka hõrgutavus peitub taignasse lisatud tihkes jogurtis.
Põhi:
150 g võid või margariini
2 tk muna
2 dl suhkrut
400 g (4 dl) Türgi jogurtit
6 dl nisujahu
1/2 tl söögisoodat
Kate:
1 kg õunu (6–8tk)
2 tl kaneeli
1/2 dl suhkrut
Lisaks:
250 ml Flora vanillikastet
Ettevalmistus (ahi 200°C)
Pese ja koori välismaised õunad. Kodumaiseid õunu ei pea koorima. Poolita ja eemalda seemned. Lõika õunad õhukesteks viiludeks.
Sulata rasv. Vahusta munad ja suhkur. Lisa jogurt, jahtunud rasv ja osa jahust. Sega söögisooda osa jahu hulka ja sega jahu tainasse. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Aseta õunaviilud tainale. Puista peale kaneeli ja suhkrut. Küpseta 200-kraadise ahju alumisel restil 35–40 minutit, kuni tainas on küps.
Vala vanillikaste serveerimisnõusse ja serveeri õunakoogiga.