Otse sisu juurde
Prisma
Tooted
KontoSujuvam ostlemine ja Konto boonusega kuni 3% raha tagasiLogi sisse Konto kliendina ja kogud igalt ostult Konto boonust kuni 3%.Loe Konto kohta

Hurmaa–halloumisalat

Taevaliku maitsega karamelliseeritud hurmaadele lisab särtsu kaneel ning need sobivad suurepäraselt kokku soolase halloumiga. Krõmpsuvad kreeka pähklid ja mahlased granaatõunaseemned täiendavad seda soolase ja magusa maitsega salatit täiuslikult.

Koostisosad (4 portsjonit):

2 tk hurmaad

200 g halloumi juustu

100 g kreeka pähkleid

1 tk granaatõun

1 tk punane sibul

100 g jääsalatit

1 pott rukolat

2 sl võid või margariini

2 sl suhkrut

1/2 tl kaneeli

Vinegrett

2 sl oliiviõli

1 sl valge veini äädikat

1 sl mett

Valmistamine

Pese hurmaad ja lõika sektoriteks. Viiluta halloumi.

Haki pähklid jämedalt. Lõika granaatõun pooleks ja koputa seemned välja, kasutades lusikat või kaussi. Koori ja viiluta punane sibul, seejärel vala sellele sõelas keeva vett, et maitse pehmeneks. Pese ja kuivata salat ning rukola, rebi need väiksemateks tükkideks. Lao salat, pähklid, sibul ja granaatõunaseemned serveerimisalusele.

Valmista vinegrett, segades kõik koostisosad omavahel.

Sulata pannil rasv ja suhkur. Lisa hurmaasektorid ning prae neid aeg-ajalt segades, kuni need on pehmenenud ja saanud veidi värvi. Puista peale kaneeli ja sega. Tõsta kõrvale. Prae halloumiviiludele kaunis kuldne pind.

Aseta soojad hurmaad ja halloumi salatile ning nirista vahetult enne serveerimist selle peale vinegretti.

Koostisosad leiad mugavalt ePrismast: