Otse sisu juurde
Prisma
Tooted
KontoSujuvam ostlemine ja Konto boonusega kuni 3% raha tagasiLogi sisse Konto kliendina ja kogud igalt ostult Konto boonust kuni 3%.Loe Konto kohta

Hasselbacki kõrvits

Rösti Hokkaido kõrvitsat ahjus samamoodi nagu Hasselbacki kartuleid. Küpsedes mahlaseks muutuv kõrvits saab maitsva katte küüslauguvõist, juustust ja riivsaiast. Kasuta kõrvitsaseemneid krõbeda kaunistusena. Serveeri näiteks grillitud kana või kalaga.

⏱️ 60 minutit (sellest 15 min aktiivset valmistamist) 🍴 4 portsjonit

Koostisosad (4 portsjonit):

1200 g (2–4 tk) Hokkaido kõrvitsat

2 küüslauguküünt

25 g võid

1 sl õunaäädikat

½ tl soola

¼ tl musta pipart (jahvatatud)

75 g riivjuustu (nt emmental)

2 sl riivsaia

Lisaks:

värskeid ürte (nt majoraan või tüümian)

Valmistamine

Ettevalmistus

Pese ja koori kõrvitsad. Lõika pikuti pooleks ja eemalda lusikaga seemned. Loputa seemned sõelas ja aseta ahjuplaadile küpsetuspaberile ühele poole. Pane kõrvitsapoolikud seemnete kõrvale lõikepind allapoole. Rösti 200 °C juures 20 minutit.

Küüslauguvõi valmistamine

Haki küüslauguküüned ja sega pehme võiga. Lisa õunaäädikas, sool ja pipar.

Sisselõiked

Võta kõrvitsad ahjust ja lase veidi jahtuda. Tõsta lõikelauale ja tee kõrvitsasse 2-3 mm vahedeha põiki sisselõiked. Et lõiked liiga sügavad ei tuleks, aseta lõikamise ajaks puupulgad või näiteks puulusikad kõrvitsa mõlemale küljele – nii jäävad lõiked ühtlased ja kõrvits püsib koos. Tõsta kõrvitsad tagasi ahjuplaadile.

Küpsetamine

Määri kõrvitsapoolikud küüslauguvõiga. Puista peale juust, riivsai ja kõrvitsaseemned. Küpseta veel umbes 20 minutit, kuni kõrvitsad on pehmed ja pealt kuldsed. Soovi korral kaunista värskete ürtidega.

Nipp

Lisa küüslauguvõile veidi värskelt riivitud sidrunikoort – see annab Hasselbacki kõrvitsale särtsaka maitsenüansi ja teeb roa kergemaks.