Koostisosad (4 portsjonit):
1200 g (2–4 tk) Hokkaido kõrvitsat
2 küüslauguküünt
25 g võid
1 sl õunaäädikat
½ tl soola
¼ tl musta pipart (jahvatatud)
75 g riivjuustu (nt emmental)
2 sl riivsaia
Lisaks:
värskeid ürte (nt majoraan või tüümian)
Rösti Hokkaido kõrvitsat ahjus samamoodi nagu Hasselbacki kartuleid. Küpsedes mahlaseks muutuv kõrvits saab maitsva katte küüslauguvõist, juustust ja riivsaiast. Kasuta kõrvitsaseemneid krõbeda kaunistusena. Serveeri näiteks grillitud kana või kalaga.
⏱️ 60 minutit (sellest 15 min aktiivset valmistamist) 🍴 4 portsjonit
1200 g (2–4 tk) Hokkaido kõrvitsat
2 küüslauguküünt
25 g võid
1 sl õunaäädikat
½ tl soola
¼ tl musta pipart (jahvatatud)
75 g riivjuustu (nt emmental)
2 sl riivsaia
Lisaks:
värskeid ürte (nt majoraan või tüümian)
Ettevalmistus
Pese ja koori kõrvitsad. Lõika pikuti pooleks ja eemalda lusikaga seemned. Loputa seemned sõelas ja aseta ahjuplaadile küpsetuspaberile ühele poole. Pane kõrvitsapoolikud seemnete kõrvale lõikepind allapoole. Rösti 200 °C juures 20 minutit.
Küüslauguvõi valmistamine
Haki küüslauguküüned ja sega pehme võiga. Lisa õunaäädikas, sool ja pipar.
Sisselõiked
Võta kõrvitsad ahjust ja lase veidi jahtuda. Tõsta lõikelauale ja tee kõrvitsasse 2-3 mm vahedeha põiki sisselõiked. Et lõiked liiga sügavad ei tuleks, aseta lõikamise ajaks puupulgad või näiteks puulusikad kõrvitsa mõlemale küljele – nii jäävad lõiked ühtlased ja kõrvits püsib koos. Tõsta kõrvitsad tagasi ahjuplaadile.
Küpsetamine
Määri kõrvitsapoolikud küüslauguvõiga. Puista peale juust, riivsai ja kõrvitsaseemned. Küpseta veel umbes 20 minutit, kuni kõrvitsad on pehmed ja pealt kuldsed. Soovi korral kaunista värskete ürtidega.
Nipp
Lisa küüslauguvõile veidi värskelt riivitud sidrunikoort – see annab Hasselbacki kõrvitsale särtsaka maitsenüansi ja teeb roa kergemaks.