Koostisosad (2 portsjonit):
1 kg spagetikõrvitsat
1 sl oliiviõli
1/2 tl soola
1/2 tl musta pipart
2 sl võid
2 šalottsibulat
2 küüslauguküünt
1/2 potti basiilikut
1/2 potti lehtpeterselli
3/4 dl riivitud parmesani
Küpse spagetikõrvitsa viljaliha muutub spagetisarnasteks ribadeks, mistõttu saab seda nautida pastaroana. Maitset annavad ürdiõli ja parmesani juust – see on taimetoit oma parimal kujul!
⏱️ 45 minutit(sellest 15 minutit aktiivset aega)
🍴 2 portsjonit
1 kg spagetikõrvitsat
1 sl oliiviõli
1/2 tl soola
1/2 tl musta pipart
2 sl võid
2 šalottsibulat
2 küüslauguküünt
1/2 potti basiilikut
1/2 potti lehtpeterselli
3/4 dl riivitud parmesani
Poolita kõrvits pikkupidi ja eemalda seemned. Pintselda sisepind õliga ning maitsesta soola ja pipraga. Aseta kõrvitsapoolikud ahjuvormi lõikepind allapoole. Rösti 225 °C juures umbes 30 minutit.
Koori ja haki sibulad ja küüslauk. Haki ürdid. Hauta sibulad võis klaasjaks. Lisa ürdid ja parmesan.
Kraabi kuum kõrvitsasisu lusika või kahvliga ribadeks, tõsta see sõelale ja lase hetk nõrguda. Sega kõrvitsaribad ürdi-parmesaniseguga ning serveeri kohe.
Nipp
Kui soovid kreemjamat tulemust, sega juurde veidi koort või oliiviõli – nii meenutab roog veelgi rohkem päris pastat.