Otse sisu juurde
Prisma
Tooted
KontoSujuvam ostlemine ja Konto boonusega kuni 3% raha tagasiLogi sisse Konto kliendina ja kogud igalt ostult Konto boonust kuni 3%.Loe Konto kohta

Singi-porrupirukas

Teinekord on peosöömaajast üle jäänud praetükk veel parem kui pidulik praad ise. Näiteks kui küpsetad sellest pühadevaheks mõnusalt toeka piruka, mida siis süümepiinu tundmata külmikus näkitsemas käia. Kui hoiad sügavkülmas igaks juhuks paar pakki soolast pirukatainast, on piruka küpsetamine eriti lihtne ja mugav.

Koostisosad:

1 pakk Kotimaista soolast pirukatainast

u. 500 g jõulusinki

1 porrulauk (+praadimiseks veidi võid)

2 muna

150 ml vahukoort

150 ml piima

200 g tugevamamaitselist juustu, näiteks Kotimaista Emmental

veidi riivitud muskaatpähklit

½ tl soola

½ tl purustatud musta pipart

Valmistamine

Sulata taigen. Samal ajal viiluta porrulauk ratasteks ja haki jõuluprae jäägid väikesteks kuubikuteks või ribadeks. Kuumuta pannil veidi võid ja hauta porrulauk keskmisel kuumusel pehmeks (ära lase pruunistuda).

Kuumuta ahi 175 kraadini. Määri u. 26cm läbimõõduga pirukavorm võiga ja suru taigen ühtlaselt vormi nii, et ka servad oleksid u. 3-4 cm kõrguselt kaetud. Pane taina peale kõpsetuspaberist lõigatud ratas ning kalla selle peale küpsetusoad. Küpseta tainast u. 20 minutit (aeg sõltub vormi paksusest, eesmärk on, et põhi ei oleks enam pehme, vaid juba veidi tahenenud).

Võta taigen ahjust ja eemalda paber ning küpsetusoad. Riivi juust ja klopi munad piima ja koorega segi. Maitsesta munapiim muskaatpähkli, soola ja pipraga. Pane esmalt taignapõhja peale u. 1/3 riivjuustu. Sega singikuubikud porrulauguga ja tõsta täidis riivjuustu peale. Kalla ettevaatlikult täidisele munapiim ja puista selle peale ülejäänud riivjuust.

Küpseta pirukat 175-kraadises ahjus 40 minutit või kuni munapiim on tahenenud. Lase pirukal enne serveerimist veidi jahtuda.

Koostisosad leiad mugavalt ePrismast: