
Rullbiskviit jäätisega - klassika uues kuues
Selle jahutava suvehõrgutise saad, kui täidad isetehtud biskviitpõhja pehme jäätise ja marjapüreega ning keerad kõik kokku rulliks. Katseta julgelt erinevate jäätisesortide ja marjadega – näiteks maasikad ja vanillijäätis on kooslus, millega ei lähe kunagi alt, ning mustikad ja kondenspiimajäätis loovad maitseelamuse, mis sobib imehästi suviste tähtpäevade juurde.
Koostisosad ja valmistamine:
Portsonite arv 12, valmistusaeg mitu tundi, aktiivset aega 30 minutit
Põhi:
4 Kotimaista õrrekanade muna
1 ½ dl suhkrut
1 dl nisujahu
¾ dl kartulijahu
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
400 g kultuurmustikaid
2 spl suhkrut
350 g (u 7 dl) Eriti Rammusat kondenspiima jäätist
Valmistamine:
Vahusta munad ja suhkur heledaks, kohevaks vahuks. Sega kuivained eraldi kausis, sõelu ja lisa ettevaatlikult munavahu hulka. Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Küpseta 225 kraadi juures ca 7 minutit.
Kummuta koogipõhi suhkruga ülepuistatud paberile, eemalda küpsetuspaber ja lase täielikult jahtuda.
Pane mõned mustikad kaunistamise jaoks kõrvale, ülejäänud püreesta ja maitsesta suhkruga. Lase jäätisel pehmeneda. Määri jahtunud koogipõhjale esmalt jäätis, siis marjapüree.
Keera biskviit rulli, jättes serva rullbiskviidi alla. Paki rull esmalt paberisse ja seejärel fooliumisse. Sügavkülmuta vähemalt 2 tundi.
Kui rull on kauem sügavkülmas, tõsta see enne serveerimist 15–30 minutiks külmkappi sulama.
