Lambasteigid
Esmalt võta ette lambasteigid. Haki rosmariin peeneks ja hõõru see koos oliiviõli, soola ja pipraga steikide mõlemale poolele. Jäta steigid tunnikeseks maitsestuma.
Kuumuta ahi 140 kraadile. Kuumuta puljong (või vesi) ja vein peaaegu keemiseni. Seejärel kuumuta pannil õli ja pruunista steigid mõlemalt küljelt. Tõsta lihatükid kuumakindlasse ahjunõusse, kalla juurde kuum vedelik ja hauta 140 kraadi juures 2-2,5 tundi või kuni liha on nii pehme, et vajub kahvliga tõmmates kondi ümber lahti.
Nipp: kui eelistad seest roosat liha, vali teine meetod:
Pruunista lihalõigud mõlemalt poolt ning küpseta ahjunõus 200 kraadi juures max. 20 minutit. Lase lihal peale küpsetamist fooliumi all u. 10 minutit tõmmata ning viiluta see siis õhukeselt, asetades viilud ubade peale.
Oad rosmariini ja sidruniga
Pese sidrun kuuma veega, kuivata ja riivi koor peene riivi või microplane’iga. Näpi rosmariinilehed oksakeste küljest ja haki lehed peeneks.Koori ja riivi küüslauk peene riiviga.
Kalla paksema põhjaga potti 1 spl oliiviõli ja pane selle sisse riivitud küüslauk ning rosmariin. Lase potil madalal kuumusel soojeneda nii, et küüslauk küpseb aeglaselt, pruunistumata. Lisa seejärel potti oad ja maitsesta musta pipra ja soolaga. Sega ube üsna ettevaatlikult, et need ei puruneks. Hauta ube madalal kuumusel u. 20 minutit. Lõpetuseks lisa ubadele riivitud sidrunikoor ja sega õrnalt läbi.
Röstitud tomatid
Aseta kobartomatid koos nende küljes oleva väädiga ahjuplaadile. Pintselda tomateid kergelt oliiviõliga ja raput apeale soola, pipart ja kuivatatud tüümiani. Küpseta tomateid 200 kraadiga 15-20 minutit.
Serveerimiseks aseta sügavale taldrikule paar lusikatäit ube, nende peale lambasteik ja selle kõrvale röstitud tomateid.