Otse sisu juurde
Prisma
Tooted
KontoSujuvam ostlemine ja Konto boonusega kuni 3% raha tagasiLogi sisse Konto kliendina ja kogud igalt ostult Konto boonust kuni 3%.Loe Konto kohta

Lamba kintsusteigid võiubade ja röstitud tomatitega

Kvaliteetne lambaliha pakub mitmekesiseid küpsetamisvõimalusi. Nii saab näiteks lambakintsust lõigatud steike valmistada kiirelt ja serveerida seest roosana või küpsetada kaua madalal kuumusel nii, et lõpuks neid kasvõi lusikaga süüa saaks. Valik on sinu!

Koostisosad (2 portsjonit):

2 lamba kintsusteiki (Muhu lammas)

maitsestamiseks veidi hakitud rosmariini, oliiviõli, soola ja purustatud musta pipart

praadimiseks oliiviõli

hautamiseks 1 dl punast veini ja 1 dl veisepuljongit (soovi korral võid puljongi asemel kasutada vett, sest steigis olev kont annab roale niigi piisavalt küllusliku maitse)

Lisandid:

Võioad rosmariini ja sidruniga:

2 purki konserveeritud võiube

1 spl oliiviõli

1 suur küüslauguküüs

paar oksa rosmariini

1 sidruni koor, riivitud

½ tl purustatud musta pipart

1 tl soola

Röstitud tomatid:

1 karp kobartomateid (väiksemad)

kuivatatud tüümiani

oliiviõli, soola, musta pipart

Valmistamine

Lambasteigid

Esmalt võta ette lambasteigid. Haki rosmariin peeneks ja hõõru see koos oliiviõli, soola ja pipraga steikide mõlemale poolele. Jäta steigid tunnikeseks maitsestuma.

Kuumuta ahi 140 kraadile. Kuumuta puljong (või vesi) ja vein peaaegu keemiseni. Seejärel kuumuta pannil õli ja pruunista steigid mõlemalt küljelt. Tõsta lihatükid kuumakindlasse ahjunõusse, kalla juurde kuum vedelik ja hauta 140 kraadi juures 2-2,5 tundi või kuni liha on nii pehme, et vajub kahvliga tõmmates kondi ümber lahti.

Nipp: kui eelistad seest roosat liha, vali teine meetod:

Pruunista lihalõigud mõlemalt poolt ning küpseta ahjunõus 200 kraadi juures max. 20 minutit. Lase lihal peale küpsetamist fooliumi all u. 10 minutit tõmmata ning viiluta see siis õhukeselt, asetades viilud ubade peale.

Oad rosmariini ja sidruniga

Pese sidrun kuuma veega, kuivata ja riivi koor peene riivi või microplane’iga. Näpi rosmariinilehed oksakeste küljest ja haki lehed peeneks.Koori ja riivi küüslauk peene riiviga.

Kalla paksema põhjaga potti 1 spl oliiviõli ja pane selle sisse riivitud küüslauk ning rosmariin. Lase potil madalal kuumusel soojeneda nii, et küüslauk küpseb aeglaselt, pruunistumata. Lisa seejärel potti oad ja maitsesta musta pipra ja soolaga. Sega ube üsna ettevaatlikult, et need ei puruneks. Hauta ube madalal kuumusel u. 20 minutit. Lõpetuseks lisa ubadele riivitud sidrunikoor ja sega õrnalt läbi.

Röstitud tomatid

Aseta kobartomatid koos nende küljes oleva väädiga ahjuplaadile. Pintselda tomateid kergelt oliiviõliga ja raput apeale soola, pipart ja kuivatatud tüümiani. Küpseta tomateid 200 kraadiga 15-20 minutit.

Serveerimiseks aseta sügavale taldrikule paar lusikatäit ube, nende peale lambasteik ja selle kõrvale röstitud tomateid.

Koostisosad leiad mugavalt ePrismast: