Otse sisu juurde
Prisma
Tooted
KontoSujuvam ostlemine ja Konto boonusega kuni 3% raha tagasiLogi sisse Konto kliendina ja kogud igalt ostult Konto boonust kuni 3%.Loe Konto kohta

Baskipärane lambapada loorberi ja röstitud paprikatega

Kui kodumail on lammast traditsiooniliselt kaalikate ja muude käepäraste juurviljadega küpsetatud, siis Baskimaal lisatakse lambapatta röstitud paprikaid. Kaua haudunud paprikad lisavad lamba hautamise leemele mõnusat tummisust.

Koostisosad (2 portsjonit):

1 pakk Muhu lamba lihakuubikuid

2 pikka punast paprikat

2 rohelist paprikat

2 küünt küüslauku

3 loorberilehte

½ tl musta terapipart (terved terad)

1 tl soola

2 dl punast veini

2 dl veisepuljongit

praadimiseks oliiviõli

(soovi korral mõned kartulid ja praadimiseks taluvõid)

Valmistamine

Pane ahi grillirežiimile kuumenema. Esmalt rösti paprikad. Selleks lõika pikad paprikad pooleks, rohelised paprikad 3-4 sektoriks. Aseta paprikad, lõikepind allpool, nahk üleval, küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja pane plaat ahju ülemisse ossa. Rösti paprikaid, kuni punaste paprikate nahk hakkab veidi sõestuma ja mullitama. Roheliste paprikate nahk ei reageeri nii kiiresti, kuid annab lõpuks sama tulemuse, seega otsusta pigem punaste välimuse järgi.

Võta röstitud paprikad ahjust ja aseta kaanega kaetavasse nõusse (nt kauss, mille katad taldrikuga või mõni kaanega toidukarp). Jäta paprikad mõneks ajaks seisma, et nõus tekkiv kondensniiskus naha lahti võtaks. Keera ahjus kuumus väiksemaks (160 kraadi) lammast ootama.

Nüüd pruunista pannil lambatükid igast küljest, maitsesta need soolaga ja tõsta kaanega ahjunõusse. Lisa nõusse küüslauguküüned, pipraterad, vein ja puljong ja loorber. Tõsta lambapott paariks tunniks ahju küpsema.

Kui lammas ahjus, koori nõus puhanud paprikad kõrbenud nahast ja tükelda veidi väiksemaks. Lisa ka paprikad lambaliha juurde.

Küpseta lammast paar tundi üsna madalal kuumusel. Kui peale teist tunnikest lammas ikka veel tihke tundub, keera kuumus veel veidi madalamaks (nt 140 kraadi) ja küpseta veel, kuni liha on nii pehme, et seda saab kahvliga rebida.

Kui soovid toekamat rooga, võid viimaseks tunniks ahjupotti ka mõned kooritud ja tükeldatud kartulid lisada. Eriti head kartulid saad, kui pruunistad need eelnevalt pannil igast külhjest sulavõi sees ja lisad siis lambapatta. Lamba hautamisleemes küpsenud kartulid on eriti maitsvad!

Koostisosad leiad mugavalt ePrismast: