Otse sisu juurde
Prisma
Tooted
KontoSujuvam ostlemine ja Konto boonusega kuni 3% raha tagasiLogi sisse Konto kliendina ja kogud igalt ostult Konto boonust kuni 3%.Loe Konto kohta

Ingveriforell wasabi-kartulipüreega

Krõbe ja magussoolane suhkruforell on sõltuvust tekitavalt hea. Serveeri krõbedaks praetud forell wasabi-kartulipüreega.

Koostisosad (4 portsjonit)

600 g forellifileed

2 cm tükk ingverit

2 spl majoneesi

1/4 tl soola

1/4 tl jahvatatud musta pipart

1 spl suhkrut

1/2 potti peterselli

1 dl panko riivsaia

1 laim

Wasabi-kartulipuder

400 g pudrukartuleid

4 dl piima

1 spl võid

1 tl wasabipastat

1/4 tl soola

Viimistluseks lehtpeterselli

Valmistamine

Lõika forell neljaks palaks ja aseta tükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

Koori ja riivi ingver (1 spl). Sega ingver, majonees, sool ja pipar. Määri segu forellipaladele. Puista peale suhkur.

Haki petersell ja sega pankoga. Suru segu forellile. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 10–15 minutit, kuni forell on küps. Pese laim ja pigista mahl forellitükkide peale.

Kartulipudru valmistamiseks keeda kooritud kartulid pehmeks. Kurna ja tambi kartulid pudruks. Kuumuta piim peaaegu keemiseni. Lisa kartulitele või, kuum piim, wasabi ja sool ning klopi puder puulusika või tugeva vispliga hästi läbi, et see jääks mõnusalt kohev.

Serveeri forellipalad kartulipudruga.

Koostiosad leiad mugavalt ePrismast: