Koostiosad (6 portsjonit):
700 g luudeta lõhefileed
1 apelsin
2 spl fariinsuhkrut
1 tl oliiviõli
¾ tl soola
¼ tl kaneeli
¼ tl kardemoni
¼ tl jahvatatud ingverit
¼ tl jahvatatud musta pipart
Kate:
1 granaatõun
½ potitäit lehtpeterselli

Ahjus küpsetatud lõhe saab piduliku maitse jõuluvürtsidest, fariinsuhkrust ja värsketest puuviljadest.
40 minutit (aktiivset tegevust 20 min)
6 portsjonit
700 g luudeta lõhefileed
1 apelsin
2 spl fariinsuhkrut
1 tl oliiviõli
¾ tl soola
¼ tl kaneeli
¼ tl kardemoni
¼ tl jahvatatud ingverit
¼ tl jahvatatud musta pipart
Kate:
1 granaatõun
½ potitäit lehtpeterselli
Kuumuta ahi 200 °C. Puhasta kala luudest ja liigsest rasvast, kuivata ning aseta filee nahk allpool ahjuvormi.
Pese apelsin, riivi koor (u 1 tl) ja pressi välja 2 spl mahla. Tõsta mahl kõrvale - seda läheb hiljem vaja. Sega kausis kokku riivitud apelsinikoor, fariinsuhkur, õli ja kõik maitseained.
Hõõru maitseainesegu ühtlaselt kala pinnale. Küpseta 200 °C juures 20–25 minutit, sõltuvalt filee paksusest.
Poolita granaatõun ja koputa lusikaga, et seemned eralduksid kaussi. Sega seemned apelsinimahlaga ja laota segu küpsenud kala peale. Kaunista hakitud lehtpeterselliga
