Otse sisu juurde
Prisma
Tooted
KontoSujuvam ostlemine ja Konto boonusega kuni 3% raha tagasiLogi sisse Konto kliendina ja kogud igalt ostult Konto boonust kuni 3%.Loe Konto kohta

Jõuluhõnguline lõhe apelsini ja granaatõunaga

Ahjus küpsetatud lõhe saab piduliku maitse jõuluvürtsidest, fariinsuhkrust ja värsketest puuviljadest.

40 minutit (aktiivset tegevust 20 min)

6 portsjonit

Koostiosad (6 portsjonit):

700 g luudeta lõhefileed

1 apelsin

2 spl fariinsuhkrut

1 tl oliiviõli

¾ tl soola

¼ tl kaneeli

¼ tl kardemoni

¼ tl jahvatatud ingverit

¼ tl jahvatatud musta pipart

Kate:

1 granaatõun

½ potitäit lehtpeterselli

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 °C. Puhasta kala luudest ja liigsest rasvast, kuivata ning aseta filee nahk allpool ahjuvormi.

Pese apelsin, riivi koor (u 1 tl) ja pressi välja 2 spl mahla. Tõsta mahl kõrvale - seda läheb hiljem vaja. Sega kausis kokku riivitud apelsinikoor, fariinsuhkur, õli ja kõik maitseained.

Hõõru maitseainesegu ühtlaselt kala pinnale. Küpseta 200 °C juures 20–25 minutit, sõltuvalt filee paksusest.

Poolita granaatõun ja koputa lusikaga, et seemned eralduksid kaussi. Sega seemned apelsinimahlaga ja laota segu küpsenud kala peale. Kaunista hakitud lehtpeterselliga

Koostiosad leiad mugavalt ePrismast: