Otse sisu juurde
Prisma
Tooted
KontoSujuvam ostlemine ja Konto boonusega kuni 3% raha tagasiLogi sisse Konto kliendina ja kogud igalt ostult Konto boonust kuni 3%.Loe Konto kohta

Ahjus küpsetatud ahven kõrvitsapestoga

Ahjus küpsetatud ahven saab maitsva riivitud cheddarijuustust katte. See kalaroog valmib lihtsalt ja kiiresti. Kaunilt oranž kõrvitsapesto sobib suurepäraselt ahvena kaaslaseks.

⏱ Umbes 60 minutit (sellest 45 min aktiivset valmistamist)

🍴 Kogus: 4 portsjonit

Koostisosad (4 portsjonit):

600 g ahvenafileed (nahata ja luudeta)

1/2 tl soola

1/2 tl jahvatatud musta pipart

60 g (u 1,5 dl) riivitud cheddarjuustu

Kõrvitsapesto

600 g (1 tk) kõrvitsat

1 dl rapsiõli

1 küüs küüslauku

80 g (u 2 dl) riivitud cheddarjuustu

2 sl sidrunimahla

1/4 tl soola

1/4 tl jahvatatud musta pipart

Valmistamine

Pese ja poolita kõrvits. Eemalda lusikaga seemned ja pane need kõrvale. Koori kõrvitsapoolikud ja lõika kuubikuteks (suhkrutüki suurusteks). Kuumuta õli suurel pannil, lisa kõrvitsakuubikud ja seemned. Küpseta umbes 15 minutit. Tõsta segu kaussi ja jahuta külmas veevannis.

Aseta ahvenafileed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Puista peale sool, pipar ja juust. Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 15 minutit.

Koori küüslauk. Püreesta kõik pestokomponendid saumikseriga ühtlaseks. Serveeri ahjus küpsetatud ahven kõrvitsapestoga.

Vähenda toidukadu

Ülejäänud kõrvitsapesto sobib hästi nii leivamäärdeks kui ka dipiks.