Otse sisu juurde
Prisma
Tooted
KontoSujuvam ostlemine ja Konto boonusega kuni 3% raha tagasiLogi sisse Konto kliendina ja kogud igalt ostult Konto boonust kuni 3%.Loe Konto kohta

Sametine muskaatkõrvitsasupp

Sametine muskaatkõrvitsasupp on kerge ja hõrk roog. Kõrvitsa röstimine annab supi maitsele rohkem sügavust. Kaunista suppi röstitud kõrvitsaseemnetega.

⏱️ 60 minutit (sellest 30 min aktiivset valmistamist) 🍴 6 portsjonit

Koostisosad (6 portsjonit):

500 g muskaatkõrvitsat

3 sl oliiviõli

1 sibul

1 küüslauguküüs

2 porgandit

4 jahust kartulit

1 sl õli

8 dl köögiviljapuljongit

1 dl koort

1 tl soola

¼ tl muskaatpähklit

¼ tl suhkrut

Serveerimiseks:

röstitud kõrvitsaseemneid

Valmistamine

Kõrvitsa röstimine

Lõika kõrvits pooleks ja eemalda seemned. Aseta kõrvits lõikepind allpool koos koorega ahjuplaadile. Torka kahvliga kõrvitsasse mõned augud ja nirista peale oliiviõli. Rösti ahjus 200 °C juures umbes 45 minutit, kuni kõrvits on pehme ja kahvel läheb kergesti sisse.

Köögiviljade hautamine

Koori ja haki sibul ning küüslauk. Koori porgandid ja lõika tükkideks. Koori kartulid ja lõika neljaks. Kuumuta potis õli ning kuumuta köögivilju paar minutit. Lisa köögiviljapuljong ja keeda, kuni köögiviljad on pehmed. Lisa keetmise lõpus ka röstitud kõrvits (soovi korral koos koorega).

Püreesupi valmistamine

Püreesta supp saumikseriga. Lisa koor ja kuumuta läbi. Maitsesta soola, muskaatpähkli ja suhkruga.

Serveerimine

Paku suppi koos kuival pannil röstitud kõrvitsaseemnetega.

Nipp

Kui soovid eriti siidist püreesuppi, koori röstitud kõrvits enne püreestamist. Kui eelistad rohkem sügavust ja toitaineid, jäta koor alles – see annab supile mõnusalt maalähedase maitse.