Otse sisu juurde
Prisma
Tooted
KontoSujuvam ostlemine ja Konto boonusega kuni 3% raha tagasiLogi sisse Konto kliendina ja kogud igalt ostult Konto boonust kuni 3%.Loe Konto kohta

Panettone, juustuvalik ja glögis keedetud kreeka pähklid

Panettone on niisamagi süües imeline, kuid serveerides selle kõrvale erinevaid delikatessjuuste ning glögimaitselisi kreeka pähkleid, lisad sellele jõululikku luksust. Juuste valides pea silmas, et Panettone rikkalikult magusa mekiga sobivad kokku soolakamad sinihallitusjuustud, kooreselt kreemjad valgehallitusjuustud ning kergelt vürtsikad toorjuustud. Kõvad laabijuustud, nagu näiteks parmesani- või goudalaadsed, siia teemasse väga ei istu, kõik kreemjas on magusa saia kõrvale aga justkui loodud.

Koostiosad (kahele):

Panettonet

erinevaid meelepäraseid juuste, näiteks Gorgonzolat, Brie’d ja Herkku musta pipra toorjuustu

Glögipähklid (võid juba varem ette valmistada, sest nende keetmisele kulub aega):

100 g Kreeka pähkleid

300 ml tugevamalt vürtsikat glögi

100 g valget suhkrut

(soovi korral võid glögi maitset tugevdada, lisades potti veel kaneelikoort ja mõned nelgiterad)

Valmistamine

Alusta glögipähklitest. Selleks kalla pähklid potti, lisa glögi ja lase keema tõusta. Keera temperatuur madalamaks ning lase pähklitel tasasel tulel umbes 30 minutit keeda. Seejärel jäta pähklid glögisse veel tunnikeseks tõmbama. Nüüd kurna pähklid glögist, lisa glögile suhkur ja keeda vedelik tugevamal kuumusel üsna paksuks siirupiks. Lisa pähklid siirupile ja sega õrnalt läbi. Pane pähklid küpsetuspaberile tahenema, et nad kohe liialt kokku ei kleepuks.

Pool tunnikest enne serveerimist tõsta juustud toatemperatuurile, sest see toob delikatessjuustude maitseomadused kõige paremini esile. Aseta juustud kaunile serveerimisvaagnale ja viiluta nende kõrvale Panettonet. Pane lauale ka glögipähklid. Iga sööja võib nüüd ise valida, millist juustu ta Panettone peale paneb ning selle peale ka mõne siirupise pähkli asetada.

Joogiks sobib selle rikkaliku jõuluvaagna kõrvale mõni mahedamaitselisem glögi.