Otse sisu juurde
Prisma
Tooted

Grillitud lõheviilud kurgisalsaga

Lihtne, värske ja maitseküllane suveroog. Grillitud lõheviile täiustab kerge tomati-kurgisalsa, mis lisab roale mahlakust ja värskust. Sobib suurepäraselt nii lõuna- kui ka õhtusöögiks.

Valmistusaeg: 30 minutit

Koostisosad (4 portsjonit):

Lõhe:

500 g lõhe- või forellifileed, nahaga

1 tl soola

2 tl kalamaitseainet või kuivatatud ürdisegu

Kurgisalsa:

3 avamaakurki (väiksemat)

3 tomatit

2 sibulat

½ potti lehtpeterselli

½ potti koriandrit

2 tl suhkrut

¼ tl soola

2 spl laimimahla

Valmistamine:

  1. Pese ja tükelda kurgid ning tomatid väikesteks kuubikuteks. Haki kevadsibul ja ürdid peeneks.

  2. Sega kõik koostisosad kokku, lisa suhkur, sool ja laimimahl. Lase maitsestuda vähemalt 10 minutit.

  3. Lõika kalafilee umbes 1 cm paksusteks viiludeks, jättes viiludele naha külge. Puista peale soola ja kalamaitseainet. Grilli lõheviile grillresti vahel või grillpannil mõlemalt poolt paar minutit, kuni kala on küps, kuid veel mahlane.

  4. Tõsta grillitud lõheviilud taldrikule ja serveeri koos kurgisalsaga. Kaunista soovi korral värskete ürtidega.

Vajalikud koostisosad leiad ePrismast: