Koostisosad (10 lõiku):
Põhi
1 pakk sügavkülmutatud pirukataigent
Täidis
400 g (u 1/2 tk) hokkaido kõrvitsat
3 dl vett
1 purk (397 g) kondenspiima
3 muna
1 tl kaneeli
1/2 tl jahvatatud ingverit
näputäis soola
Lisaks
2 dl vahukoort
1/4 tl kaneeli

Valmista Ameerika kõrvitsapirukas kasutades sügavkülmaletist ostetud valmistaigent. Ingveri ja kaneeliga maitsestatud kõrvitsatäidis muutub mõnusalt sametiseks, kui segad sinna hulka kondenspiima.
⏱️ Mitmeid tunde (sellest 30 minutit aktiivset aega)
🍴 10 lõiku
Põhi
1 pakk sügavkülmutatud pirukataigent
Täidis
400 g (u 1/2 tk) hokkaido kõrvitsat
3 dl vett
1 purk (397 g) kondenspiima
3 muna
1 tl kaneeli
1/2 tl jahvatatud ingverit
näputäis soola
Lisaks
2 dl vahukoort
1/4 tl kaneeli
Sulata pirukataigen pakendi juhiste järgi. Kuumuta ahi 180 kraadini.
Poolita kõrvits ja eemalda seemned. Lõika kõrvits väikesteks kuubikuteks. Pane need potti, lisa 3 dl vett ja keeda umbes 10 minutit, kuni kõrvits on pehme. Vajadusel lisa veidi vett. Püreesta kõrvits koos keeduveega.
Suru taigen 20 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja ja äärtele. Kata taigen fooliumiga ja torgi kahvliga mõned augud. Eelküpseta põhja 10 minutit. Seejärel alanda ahju temperatuur 150 kraadini.
Eemalda foolium. Sega kondenspiim kõrvitsapüreega. Lisa munad ja maitseained ning sega ühtlaseks. Vala segu eelküpsetatud põhjale ja küpseta 50–60 minutit. Lase pirukal jahtuda.
Vahusta koor. Kaunista pirukas vahukoore ja kaneeliga.