Otse sisu juurde
Prisma
Tooted
KontoSujuvam ostlemine ja Konto boonusega kuni 3% raha tagasiLogi sisse Konto kliendina ja kogud igalt ostult Konto boonust kuni 3%.Loe Konto kohta

Kahe kala dipivaagnad krõpsude ja kreekeritega

Toorjuustul põhinevad dipivaagnad, kust kreekeri või kartulikrõpsuga suutäisi ammutada, on hooaja hitt! Kergele toorjuustule võib sättida mida iganes, piiriks vaid su omaenda fantaasia. Soolatud või suitsutatud punane kala, kalamari, heeringas või hoopis mõni taimne lisand nagu marineeritud peedikuubikud ja praetud-jahutatud metsaseened – ole loominguline ja leiuta oma lemmik!

Jagub väiksele seltskonnale

Inspiratsiooniks pakume sulle kaht versiooni punasest kalast. Mädarõigas ja sidrun on kala klassikalised kaaslased. Dippimiseks sobivad pigem neutraalse maitsega (soolaga) kreekerid ja krõpsud, sest dipivaagnail jagub maitset niigi.

Kuumsuitsuforell mädarõikakreemil

Koostisosad:

Dipikreem:

200 g Philadelphia toorjuust

50 g Kreeka jogurtit

1 spl marineeritud mädarõigast

½ tl soola

Lisandid:

200 g Kotimaista kuumsuitsuforelli

Õunasalat:

50 g rohelist õuna (nt Granny Smith)

50 g nuikapsast

½ väikest punast sibulat

2 tl kappareid

1 tl sidrunimahla

1 tl oliiviõli

veidi soola

Kaunistamiseks: hakitud murulauku

Serveerimiseks: soolaseid kreekereid

Valmistamine

Esmalt valmista toorjuustukreem. Selleks sega kokku toorjuust, jogurt, sool ja mädarõigas. Kui kasutad selleks mikserit, ole ettevaatlik ja ära sega üle vahusta, sest toorjuust võib kergesti vedelaks muutuda. Pane toorjuustukreem külmikusse ootele.

Koori õun, nuikapsas ja sibul ning haki kõik väikesteks kuubikuteks. Haki ka kapparid veidi peenemaks. Maitsesta segu sidrunimahla, oliiviõli ja soolaga.

Eemalda kuumsuitsuforellilt nahk ja näpi kala väiksemateks, suupärasteks paladeks.

Võta toorjuustukreem külmikust ja määri vaagnale vaba käega ühtlaseks pinnaks. Kui soovid ilusamat tulemust, võid kreemi vaagnale kas lusikatäite kaupa tõsta või tordupritsist pressida. Tõsta toorjuustukreemi peale ribadena vaheldumisi suitsuforelli palakesi ja õunasalatit. Kaunista murulauguga ja serveeri näiteks soolaste kreekeritega.

Koostisosad leiad mugavalt ePrismast:

Külmsuitsuforell, forellimari ja marineeritud punasibul sidrunikreemil

Koostisosad:

Dipikreem:

200 g Philadelphia toorjuust

50 g Kreeka jogurtit

1 väike sidrun

½ tl soola

½ tl purustatud musta pipart

Marineeritud punane sibul:

2 väiksemat punast sibulat

1 dl punase veini äädikat

½ tl soola

½ tl suhkrut

200 g külmsuitsuforelli (võid kasutada ka soolaforelli vm punast kala)

50 g forellimarja

Serveerimiseks meresoolaga kartulikrõpse

Valmistamine

Esmalt valmista marineeritud sibul. Koori sibulad ja viiluta need õhukeselt. Pane sibulad väikesesse purki, kalla peale veiniäädikas, lisa sool ja suhkur. Sulge purk kaanega ja raputa purki veidi, nii et sibulad saaksid marinaadiga kenasti kaetud. Pane sibulapurk külmikusse ootele.

Seejärel valmista toorjuustukreem. Pese sidrun kuuma veega, kuivata ja riivi sellelt u. poole sidruni koor. Nüüd sega kokku toorjuust, jogurt, sool, must pipar ja sirunikoor. Kui kasutad selleks mikserit, ole ettevaatlik ja ära sega üle vahusta, sest toorjuust võib kergesti vedelaks muutuda. Lase kreemil külmikus vähemalt 30 minutit taheneda.

Serveerimiseks tõsta kreem lusika abil väikeste kuhjakestena vaagnale. Tee igale kuhjakesele lusikapõhjaga lohuke. Lõika forellifilee väiksemateks ribadeks. Säti igasse lohku vaheldumisi forellifileeribakesi, forellimarja ja marineeritud sibulat. Kaunista tillioksakestega ja serveeri kartulikrõpsudega.

Koostisosad leiad mugavalt ePrismast: