Vahemereline lambapada
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Pearoog, Lambaliha, Sisaldab tsitruseid, Sisaldab liha, Sisaldab lambaliha, Varu aega, Keskmine raskusaste, Ei sisald. piimatooteid, Gluteenivaba

Vahemereline lambapada

8 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 1.2 kg
    maitsestamata tallepraadi
  • 1 sl
    õli
  • 2
    suurt porgandit
  • 200 g
    pastinaaki
  • 3
    vart sellerit
  • 4
    küüslauguküünt
  • 5 dl
    valget veini
  • 1
    suur sidrun
  • 1 tl
    tüümiani
  • 1 tl
    rosmariini
  • 1 tl
    soola
  • 1 dl
    rohelisi oliive
 

Valmistamisjuhend

Eemalda võrk ja pühi praad marinaadist kuivaks. Lõika ära nähtav rasv ja kelmed. Tükelda liha umbes 3 cm suurusteks kuubikuteks. Koori ja tükelda porgandid ja pastinaak. Loputa ja tükelda seller. Koori küüslauk.

Pruunista liha õliga kaetud pannil kolmes osas ja tõsta ahjuvormi. Lisa pannile köögiviljad ja küüslauk. Sega mõni minut ja vala ahjuvormi. Kuumuta valget veini pannil keemiseni ja vala ahjuvormi. Riivi sidrunilt koor, pigista poolikust sidrunist mahl ning lisa koor ja mahl koos ürtide ja soolaga ahjuvormi.

Küpseta pada kõigepealt ilma kaaneta 225-kraadise kuumuse juures ahjus 30 minutit. Keera temperatuur 175 kraadi peale ning kata pada kaanega. Küpseta veel 1,5 tundi. Küpsetamise lõpus lisa roale oliivid.