Vahemere filee
Meeldib
2 1
Sobib mulle
50%


Liigitus

Jõulud, Gluteenivaba, Munavaba, Keskmine raskusaste, Varu aega, Sisaldab piima, Sisaldab laktoosi, Sisaldab veiseliha, Sisaldab liha, Veiseliha, Vahemere, Euroopa, Pearoog

Vahemere filee

6 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

 

Küüslauk ja maitsetaimed käivad Vahemere köögi juurde. Vahemereline veisefilee maitseb nädalavahetusel hästi näiteks rosmariinikartulitega.

Lisa

Koostisosad

  • 1 kg
    veise sisefileed
  • 2
    küüslauguküünt
  • 2 tl
    gurmeesoola
  • 1 tl
    fenkoliseemneid
  • 1 tl
    terveid musta pipra terasid
  • 1 tl
    roo-kristallsuhkrut
  • 1 tl
    kuivatatud maitseainesegu
  • 0.5 tl
    tšillipulbrit
  • Praadimiseks:
  • margariini ja õli
 

Valmistamisjuhend

Mõõda uhmrisse kooritud küüslauguküüned ja maitseained ning uhmerda ühtlaseks seguks. Eemalda fileelt kelme. Pruunista liha pind pannil margariini-õlisegus. Raputa küpsetuspaberile maitsesegu ja tõsta soe filee peale. Pööra fileed, kuni maitseained jäävad liha külge kinni.

Pane liha ahjuvormi ja suru kõige paksemasse kohta lihatermomeeter. Küpseta 150-kraadises ahjus, kuni liha sisetemperatuur on 55–58 kraadi. Mähi filee 15 minutiks fooliumisse.

Viiluta ja paku näiteks rosmariinikartulitega.