Liigitus
Vahemere filee
6 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste
” Küüslauk ja maitsetaimed käivad Vahemere köögi juurde. Vahemereline veisefilee maitseb nädalavahetusel hästi näiteks rosmariinikartulitega.
Koostisosad
-
1 kgveise sisefileed
-
2küüslauguküünt
-
2 tlgurmeesoola
-
1 tlfenkoliseemneid
-
1 tlterveid musta pipra terasid
-
1 tlroo-kristallsuhkrut
-
1 tlkuivatatud maitseainesegu
-
0.5 tltšillipulbrit
- Praadimiseks:
-
margariini ja õli
Valmistamisjuhend
Mõõda uhmrisse kooritud küüslauguküüned ja maitseained ning uhmerda ühtlaseks seguks. Eemalda fileelt kelme. Pruunista liha pind pannil margariini-õlisegus. Raputa küpsetuspaberile maitsesegu ja tõsta soe filee peale. Pööra fileed, kuni maitseained jäävad liha külge kinni.
Pane liha ahjuvormi ja suru kõige paksemasse kohta lihatermomeeter. Küpseta 150-kraadises ahjus, kuni liha sisetemperatuur on 55–58 kraadi. Mähi filee 15 minutiks fooliumisse.
Viiluta ja paku näiteks rosmariinikartulitega.