
Meeldib
1
0
Sobib mulle
50%
Liigitus
Toorjuustu-jõhvika ahjulõhe
10-le inimesele
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada
” Maitsesta ahjulõhet uutmoodi. Määri lõhefileele toorjuustu ja puista jõhvikaid ning lõpuks lisa soolapähkleid. Ahjulõhe küpsemisaeg on vaid 30 minuti jagu. Toorjuustu-jõhvikalõhe sobib ka piduroaks.
Koostisosad
-
1.2 kgilma nahata lõhefileed
-
1.5 tlmeresoolahelbeid
-
paras ports purustatud musta pipart
- Peale:
-
400 gmaitsestamata toorjuustu
-
100 ghakitud kuivatatud jõhvikaid
-
1 slpurustatud roseepipart
-
4 sltükeldatud murulauku
- Viimistlemiseks:
-
1.5 dlpurustatud soolapähkleid
Valmistamisjuhend
Tõsta lõhefilee, nahk allapoole, kas ahjuvormi või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Maitsesta soola ja pipraga. Sega kokku toorjuust, jõhvikad, roseepipar ja murulauk. Määri segu lõhefilee pinnale. Küpseta 200-kraadise ahju keskosas umbes 30 minutit või kuni lõhe on küps. Puista peale soolapähklipuru. Paku soojalt.