Toorjuustu-jõhvika ahjulõhe
Meeldib
1 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Sisaldab kala, Gluteenivaba, Munavaba, Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab piima, Sisaldab pähkleid, Sisaldab laktoosi, Kala, Pearoog

Toorjuustu-jõhvika ahjulõhe

10-le inimesele
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

 

Maitsesta ahjulõhet uutmoodi. Määri lõhefileele toorjuustu ja puista jõhvikaid ning lõpuks lisa soolapähkleid. Ahjulõhe küpsemisaeg on vaid 30 minuti jagu. Toorjuustu-jõhvikalõhe sobib ka piduroaks.

Lisa

Koostisosad

  • 1.2 kg
    ilma nahata lõhefileed
  • 1.5 tl
    meresoolahelbeid
  • paras ports purustatud musta pipart
  • Peale:
  • 400 g
    maitsestamata toorjuustu
  • 100 g
    hakitud kuivatatud jõhvikaid
  • 1 sl
    purustatud roseepipart
  • 4 sl
    tükeldatud murulauku
  • Viimistlemiseks:
  • 1.5 dl
    purustatud soolapähkleid
 

Valmistamisjuhend

Tõsta lõhefilee, nahk allapoole, kas ahjuvormi või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Maitsesta soola ja pipraga. Sega kokku toorjuust, jõhvikad, roseepipar ja murulauk. Määri segu lõhefilee pinnale. Küpseta 200-kraadise ahju keskosas umbes 30 minutit või kuni lõhe on küps. Puista peale soolapähklipuru. Paku soojalt.