Tomatipirukas
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Piknik, Piimatooted, Taimetoit, Juur- ja köögiviljad, Suhkruvaba, Sünnipäev, Keskmine raskusaste, Varu aega, Isadepäev, Emadepäev, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna, Eelroog, Pearoog

Tomatipirukas

8 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 75 g
    margariini
  • 100 g
    soolaküpsiseid
  • 1 dl
    nisujahu
  • Täidis:
  • 1 karp
    (200 g) maitsestamata toorjuustu
  • 2 dl
    riivitud parmesani
  • 1
    kanamuna
  • 1
    küüslauguküüs
  • 0.5 tl
    tüümiani
  • 3
    suur tomatit
  • 2 sl
    oliiviõli
  • purustatud musta pipart
 

Valmistamisjuhend

Sulata rasvaine. Purusta soolaküpsised koos lisatud jahu lõiketeraga köögikombainis. Lisa hulka rasvaine ja surista ühtlaseks. Vajuta küpsisesegu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (läbimõõt 24 cm) põhjale ja pisut ka äärtesse.

Sega toorjuust pehmeks ning sega hulka riivitud parmesan, muna, riivitud küüslauguküüs ja tüümian. Tõsta juustusegu küpsisepõhjale väikesteks kuhjadeks. Vajuta segu niiske lusikaga ühtlaseks. Lõika tomatid õhukesteks viiludeks ja lao pirukale. Vala peale oliiviõli ja maitsesta kergelt pipraga.

Küpseta 175-kraadise ahju keskosas umbes 30 minutit. Lase enne tükkideks lõikamist jahtuda.