Suvikõrvitsa-kitsejuustu lasanje
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Juur- ja köögiviljad, Keskmine raskusaste, Varu aega, Pastatoidud, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Itaalia, Pearoog

Suvikõrvitsa-kitsejuustu lasanje

2 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

 

Ahvatlev väike lasagne kahele kitsejuustukummardajale!

Lisa

Koostisosad

  • 2 tk
    helerohelist või kollast suvikõrvitsat
  • 1 dl
    tükeldatud värskeid ürte (basiilikut, peterselli, tüümiani)
  • 2 sl
    oliiviõli
  • 0.8 tl
    soola
  • purustatud musta pipart
  • 400 g
    purustatud tomatit
  • 1 tl
    suhkrut
  • 1 tl
    kuivatatud münti
  • 2
    keskmist küünt küüslauku
  • 2
    lasanjeplaati
  • 240 g
    Andri-Peedo valgehallitusjuustu
 

Valmistamisjuhend

Koori küüslauk ja haki see peeneks.

Loputa ja viiluta suvikõrvitsad. Kuumuta pannil 1 spl õli ja prae suvikõrvitsaviilud kergelt läbi. Maitsesta soola ja pipraga.

Kuumuta pannil väheses oliiviõlis küüslauk. Lisa purustatud tomatid, suhkur ja münt. Maitsesta soola ja musta pipraga. Hauta 10 minutit.

Kalla kolmandik kastet lasagnevormi. Tõsta peale esimene lasagneplaat. Järgmiseks lisa veel kolmandik tomatikastet, pooled suvikõrvitsa- ja juustuviilud. Kata teise lasagneplaadiga, lisa ülejäänud tomatikaste, suvikõrvits ja juust.

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 35 minutit. Tõsta vorm ahjust ja lase kümmekond minutit tõmmata. Kaunista lasagne värskete ürtidega ja anna lauale.