
Liigitus
Suvikõrvitsa-kitsejuustu lasanje
2 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste
” Ahvatlev väike lasagne kahele kitsejuustukummardajale!
Koostisosad
-
2 tkhelerohelist või kollast suvikõrvitsat
-
1 dltükeldatud värskeid ürte (basiilikut, peterselli, tüümiani)
-
2 sloliiviõli
-
0.8 tlsoola
-
purustatud musta pipart
-
400 gpurustatud tomatit
-
1 tlsuhkrut
-
1 tlkuivatatud münti
-
2keskmist küünt küüslauku
-
2lasanjeplaati
-
240 gAndri-Peedo valgehallitusjuustu
Valmistamisjuhend
Koori küüslauk ja haki see peeneks.
Loputa ja viiluta suvikõrvitsad. Kuumuta pannil 1 spl õli ja prae suvikõrvitsaviilud kergelt läbi. Maitsesta soola ja pipraga.
Kuumuta pannil väheses oliiviõlis küüslauk. Lisa purustatud tomatid, suhkur ja münt. Maitsesta soola ja musta pipraga. Hauta 10 minutit.
Kalla kolmandik kastet lasagnevormi. Tõsta peale esimene lasagneplaat. Järgmiseks lisa veel kolmandik tomatikastet, pooled suvikõrvitsa- ja juustuviilud. Kata teise lasagneplaadiga, lisa ülejäänud tomatikaste, suvikõrvits ja juust.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 35 minutit. Tõsta vorm ahjust ja lase kümmekond minutit tõmmata. Kaunista lasagne värskete ürtidega ja anna lauale.