Sparglirisoto
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Taimetoit, Juur- ja köögiviljad, Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab tsitruseid, Itaalia, Pearoog

Sparglirisoto

4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 500 g
    sparglit
  • 0.5 tl
    suhkrut
  • 4 dl
    risotoriisi
  • 1
    sibul
  • 0.5 tl
    riivitud sidrunikoort
  • 1 sl
    võid
  • 1 sl
    õli
  • 8 dl
    spargli keeduleent
  • 2 dl
    valget veini
  • 1
    aedvilja- või kanapuljongikuubik
  • 1 dl
    riivitud parmesani tüüpi juustu (nt Grana Padano)
  • 25 g
    võid
  • hakitud basiilikut
  • 8 dl
    vett
  • 1 tl
    soola
  • musta pipart
 

Valmistamisjuhend

Koori ettevaatlikult sparglid. Kui vaja, lõika tüvepoolsest otsast tükk ära. Keeda sparglid soola ja suhkruga maitsestatud vees peaaegu küpseks. Hoia keeduleem alles. Tükelda sparglid. Haki sibul, riivi sidruni koor ja parmesan ning mõõda valmis riis. Lase keeduleem ja vein keema. Kuumuta sibulaid ja sidrunikoort või-õlisegus. Lisa riis ja kuumuta segades, kuni riis muutub läbipaistvaks. Lisa küpseva riisi hulka kulbitäie kaupa keeduleent. Kui riis on peaaegu küps, lisa sparglitükid. Lõpuks lisa või ja riivitud parmesan. Maitse, kas on vaja lisada soola. Lase risoto maitsetel kaane all hetk tõmmata ning tõsta seejärel nt supitaldrikutesse. Kaunista basiiliku ja riivitud parmesaniga. Jahvata peale musta pipart.