
Liigitus
Koostisosad
-
500 gsparglit
-
0.5 tlsuhkrut
-
4 dlrisotoriisi
-
1sibul
-
0.5 tlriivitud sidrunikoort
-
1 slvõid
-
1 slõli
-
8 dlspargli keeduleent
-
2 dlvalget veini
-
1aedvilja- või kanapuljongikuubik
-
1 dlriivitud parmesani tüüpi juustu (nt Grana Padano)
-
25 gvõid
-
hakitud basiilikut
-
8 dlvett
-
1 tlsoola
-
musta pipart
Valmistamisjuhend
Koori ettevaatlikult sparglid. Kui vaja, lõika tüvepoolsest otsast tükk ära. Keeda sparglid soola ja suhkruga maitsestatud vees peaaegu küpseks. Hoia keeduleem alles. Tükelda sparglid. Haki sibul, riivi sidruni koor ja parmesan ning mõõda valmis riis. Lase keeduleem ja vein keema. Kuumuta sibulaid ja sidrunikoort või-õlisegus. Lisa riis ja kuumuta segades, kuni riis muutub läbipaistvaks. Lisa küpseva riisi hulka kulbitäie kaupa keeduleent. Kui riis on peaaegu küps, lisa sparglitükid. Lõpuks lisa või ja riivitud parmesan. Maitse, kas on vaja lisada soola. Lase risoto maitsetel kaane all hetk tõmmata ning tõsta seejärel nt supitaldrikutesse. Kaunista basiiliku ja riivitud parmesaniga. Jahvata peale musta pipart.