Liigitus
Šokolaadised vastlakuklid
12 tükki
Varu aega
Keskmine raskusaste
” Šokolaadikuklid maitsevad hästi kas vastlapäeval või miks ka mitte sõbrapäeval. Küpseta kuklid valmis, lase jahtuda, poolita ja täida šokolaadivahuga. Raputa pinnale kakaopulbrit. Vaata šokolaadiste vastlakuklite õpetust! Alusta kuklite valmistamist aegsasti.
Koostisosad
-
2.5 dlpiima
-
25 gpärmi
-
1 dlsuhkrut
-
0.5 tlsoola
-
2 tljahvatatud kardemoni
-
1kanamuna
-
8 dlnisujahu
-
100 gmargariini
- Määrimiseks:
-
1kanamuna
- Täidis:
-
200 gpiimašokolaadi
-
3 dlvahukoort
- Peale:
-
2 slkakaopulbrit
Valmistamisjuhend
Valmista täidis. Tükelda šokolaad. Lase koor keema, lisa šokolaad ja tõsta kastrul pliidilt. Sega, kuni šokolaad on sulanud. Kaabi segu kaussi, kata kinni ja tõsta vähemalt 4 tunniks või kogu ööks külmikusse.
Murenda pärm käesoojas piimas. Sega hulka suhkur, sool, kardemon ja muna. Lisa umbes 5 dl jahu ja sõtku tainast lühidalt. Lisa kuubikuteks lõigatud margariin. Lisa ülejäänud jahu ning sõtku sitkeks tainaks. Kata kauss rätikuga ja lase tainal 30 minutit kerkida.
Vormi tainas kangiks ja lõika tükkideks. Veereta tükid kukliteks ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kata rätikuga ja lase 40 minutit kerkida.
Määri kuklid munaga ja küpseta 225-kraadises ahjus 10–12 minutit. Vahusta külm šokolaadi-kooresegu. Poolita jahtunud kuklid ja täida šokolaadivahuga. Raputa pinnale kakaopulbrit.