Šokolaadised vastlakuklid
Meeldib
2 1
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Sünnipäev, Keskmine raskusaste, Varu aega, Lastepidu, Eesti, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Läti, Skandinaavia

Šokolaadised vastlakuklid

12 tükki
Varu aega
Keskmine raskusaste

 

Šokolaadikuklid maitsevad hästi kas vastlapäeval või miks ka mitte sõbrapäeval. Küpseta kuklid valmis, lase jahtuda, poolita ja täida šokolaadivahuga. Raputa pinnale kakaopulbrit. Vaata šokolaadiste vastlakuklite õpetust! Alusta kuklite valmistamist aegsasti.

Lisa

Koostisosad

  • 2.5 dl
    piima
  • 25 g
    pärmi
  • 1 dl
    suhkrut
  • 0.5 tl
    soola
  • 2 tl
    jahvatatud kardemoni
  • 1
    kanamuna
  • 8 dl
    nisujahu
  • 100 g
    margariini
  • Määrimiseks:
  • 1
    kanamuna
  • Täidis:
  • 200 g
    piimašokolaadi
  • 3 dl
    vahukoort
  • Peale:
  • 2 sl
    kakaopulbrit
 

Valmistamisjuhend

Valmista täidis. Tükelda šokolaad. Lase koor keema, lisa šokolaad ja tõsta kastrul pliidilt. Sega, kuni šokolaad on sulanud. Kaabi segu kaussi, kata kinni ja tõsta vähemalt 4 tunniks või kogu ööks külmikusse.

Murenda pärm käesoojas piimas. Sega hulka suhkur, sool, kardemon ja muna. Lisa umbes 5 dl jahu ja sõtku tainast lühidalt. Lisa kuubikuteks lõigatud margariin. Lisa ülejäänud jahu ning sõtku sitkeks tainaks. Kata kauss rätikuga ja lase tainal 30 minutit kerkida.

Vormi tainas kangiks ja lõika tükkideks. Veereta tükid kukliteks ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kata rätikuga ja lase 40 minutit kerkida.

Määri kuklid munaga ja küpseta 225-kraadises ahjus 10–12 minutit. Vahusta külm šokolaadi-kooresegu. Poolita jahtunud kuklid ja täida šokolaadivahuga. Raputa pinnale kakaopulbrit.