
Liigitus
Rukkipõhjal kohupiima-õunapirukas
8 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste
” Mandlipuruga kroonitud õuna-kohupiimapirukas valmib väikese vaevaga ning pakub söögirõõmu mitmele. Rukkijahu tagab krõbeda ja maitserikka põhja.
Koostisosad
-
Koogipõhi:
-
100g võid
-
1 dlsuhkrut
-
2.5 dlrukkijahu
-
0.5 tlsoola
-
1 tlküpsetuspulbrit
-
Täidis:
-
250 gkohupiima
-
1 dlvahukoort
-
1 dlsuhkrut
-
3 splsidrunimahla
-
1kanamuna
-
Kate:
-
300 gõunu
-
1 dlhakitud mandleid
Valmistamisjuhend
Sega toasoe või suhkruga. Teises kausis sega ülejäänud koogipõhja koostisosad. Lisa need suhkruvõile ja näpi taigen ühtlaseks. Mätsi taigen palliks ning jäta külmkappi puhkama, kuni koorid õunad ja valmistad täidise.
Sega täidise ained ühtlaseks massiks. Koori õunad ja viiluta õhukeselt.
Suru taigen 24cm läbimõõduga koogivormi põhja ja külgedele. Kalla peale kohupiimatäidis ning kata see õunaviiludega. Kõige peale puista mandlipuru. Küpseta kooki 200-kraadises ahjus u. 40 minutit või kuni täidis on tahenenud. Vajadusel kata pirukas küpsemise teises pooles foolliumiga, et tainaservad liialt ei tumeneks.